Stiri: IT&C

Securitatea locuintei

Securitatea locuinței: Ce sisteme și-ar instala românii?

24.07.2019

Securitatea locuinței. O mare parte din români (peste 80%) nu dețin sisteme de securitate acasă, conform unui sondaj comandat de Atu Tech (A2T.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri.

În plus, 4 din 10 români care nu dispun de un sistem de securitate iau în calcul achiziția și montarea unuia în următorul an. 52% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% dețin o casă individuală, restul dorindu-și să instaleze în locuințele de vacanță.

Securitatea locuinței. Sisteme complexe

„Românii preferă sisteme de securitate complexe, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc. pentru că au înțeles necesitatea și avantajele pe care acestea le oferă. Anul trecut, am înregistrat o creștere semnificativă a cererii de sisteme de securitate, lucru care a contribuit la creșterea vânzărilor Atu Tech până la 7,5 milioane de dolari”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Securitatea locuinței. Dotări

Studiul mai arată că peste 40% dintre români consideră că este foarte important ca un sistem de securitate să fie dotat atât cu:

  • alarmă
  • monitorizare video
  • detectoare de fum și gaze
  • interfoane
  • automatizări
  • control acces

De asemenea, 34% dintre respondenți afirmă că este suficient ca un sistem de securitate pentru acasă să fie compus dintr-un sistem de alarmă și unul de supraveghere video.

Securitatea locuinței. Beneficii

Cele mai utile beneficii ale unui sistem de securitate menționate de respondenții sunt:

  • asigurarea unui sentiment de confort și siguranță (33%)
  • supravegherea locuinței atunci când nu e nimeni acasă (31%)
  • supravegherea împotriva spargerii locuințelor (30%)

În aceste condiții, 7 din 10 români consideră că existența unui sistem de supraveghere acasă descurajează infractorii.

Securitatea locuinței. 23.000 de infracțiuni

În 2018, în România, au fost sesizate peste 23.000 de infracțiuni de furt din locuințe, potrivit datelor Poliției Române.

În prime cinci luni ale acestui an au fost sesizate 9.210 de infracțiuni de furt din locuințe.

Conform Poliției Române, analiza infracțiunilor de furturi din locuințe evidențiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârșirea unor astfel de fapte.  Unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarilor.

Securitatea locuinței. Câți bani sunt dispuși românii să cheltuiască?

O treime dintre români ar fi dispuși să plătească între 400 și 600 de lei pentru achiziția unui sistem de securitate pentru acasă. Aproape un sfert (24%) între 800 și 1000 și 23% ar putea aloca peste 1.000 de lei.

„Valoarea medie a comenzilor înregistrate de Atu Tech în magazinul online A2T.ro este de 1.000 de lei, clienții preferând sisteme de securitate mai complexe, cu tehnologii de ultimă generație, cu softuri și aplicații mai prietenoase, ușor de folosit și care permit o configurare rapidă. Tendința actuală este spre achiziția de produse și sisteme Smart Home, astfel că producătorii de sisteme de alarmă au început să integreze funcții smart în alarmele profesionale”, mai spune Sorin Felea.

Citește și RAIKO Transilvania SA listare piața Aero. Compania a încheiat cu succes plasamentul privat