Slide

Producători

SEGEZHA PACKAGING, furnizor de soluții de ambalare pentru sectoare cheie

01.01.2019

Fabrica din România dispune de cele mai moderne tehnologii de fabricație. Al doilea producător pe plan mondial în furnizarea și producerea de saci din hârtie pentru cinci sectoare cheie – materiale de construcții, industrie alimentară, industrie chimică și minerală, produse agro și deșeuri & reciclare – Segezha Packaging oferă soluții integrate de ambalare, operând în cadrul fabricilor localizate în Europa și Rusia.

Parte a Grupului InvestLesProm, Segezha Packaging deține cu certitudine know-how-ul, capacitatea de producție, puterea financiară și oferă servicii de calitate pentru a deveni un partener de încredere

Activitatea Segezha Packaging se bazează pe birourile de vânzări, dar și pe service-ul asigurat în circa 24 de țări, menținând în permanență focusul pe clienți și nevoile acestora. Aceasta se realizează prin intermediul unei colaborări extrem de strânse și prin înțelegerea necesității de a oferi soluții competitive, perfecte din punct de vedere al realizării tehnice, care să fie livrate la timp.

Evoluția SEGEZHA PACKAGING

Fabrica de saci din hârtie din Ploieşti a fost înfiinţată în anul 1999 de către grupul finlandez Walki Sack, în urma identificării acestei necesități pentru piața din România. În anul 2001, fabrica a fost preluată de grupul suedez KORSNAS Packaging, păstrând domeniul de activitate şi aducând în dotarea fabricii noi linii de producţie.

Dezvoltarea domeniului de activitate a continuat prin adaptarea şi standardizarea pieţei locale a sacilor din hârtie. În anul 2007, fabrica a devenit parte a grupului SEGEZHA PACKAGING din Rusia.

“Fabrica din România, cât și grupul din care facem parte, dispune de cele mai moderne tehnologii de fabricație, tehnologii și echipamente achiziționate de la liderii mondiali în domeniu”, ne-a declarat Dl. Cristian Banarie, Director General Segezha Packaging

Cifra de afaceri a crescut de la an la an, în prezent situându-se la peste 11 milioane de Euro

Portofoliul de produse

Portofoliul actual de produse cuprinde saci destinați utilizării industriale, atât saci cu gura deschisă, cât și saci cu valvă. Ca domenii industriale, SEGEZHA PACKAGING acoperă întreaga gamă de produse pulverulente și granulare, ambalate în saci de hârtie reciclabili, de la ciment, var, minerale, adezivi și mortare pentru construcții, până la saci destinați produselor alimentare (făină, zahăr, hrană uscată), procedeul de producție respectând pe deplin standardele alimentare, compania deținând certificări pentru acest domeniu.

Integrarea pe verticală, de la asigurarea materiei prime până la produsul finit, a făcut ca atât calitatea produselor să fie de top, prin managementul calității în toate domeniile de producție, cât și prețul să fie competitiv, prin aplicarea celor mai performante tehnologii pe tot parcursul fluxului de producție.

„În afară de piaţa din România, în care ne desfăşurăm activitatea de producţie şi pentru care furnizăm o mare parte din volumul de saci produşi, mai exportăm saci în Bulgaria, Serbia, Grecia, Macedonia și Albania şi am început în ultimii ani să dezvoltăm colaborări cu clienţi din Germania, Belgia și Danemarca”, a afirmat Dl. Gabriel Angelescu, Director de Vânzări Segezha Packaging.

Furnizor de soluții, nu de bunuri

Principalul avantaj competitiv îl constituie profesionalismul echipei Segezha Packaging,  susținut de un transfer activ de know-how de la fabricile aflate în grup. Acest avantaj este susținut și de investiții permanente în modernizarea echipamentelor, achiziționarea de utilaje noi și performante, capabile de productivități ridicate, calitate constantă și costuri de producție reduse.

„Calitatea de top a produselor noastre, prețurile competitive și asistența tehnică permanentă acordată clienților ne definesc ca furnizor de soluții pentru clienții noștri, nu ca un furnizor de bunuri”, a fost de părere Dna. Tatiana Savin, Director Economic al Segezha Packaging.

Planuri de viitor

Conform reprezentanților companiei, investițiile viitoare vor fi efectuate atât cu susținerea financiară a grupului, dar și pe baza unor credite de la furnizorii de tehnologie. Domeniile prioritare în care vor fi efectuate investiții vor consta în achiziția unui nou ERP, modernizarea liniilor de producție existente, linii de producție de generații noi, cât și în extinderea suprafeței fabricii prin intermediul unor noi achiziții de terenuri și extinderea spațiilor de producție curente.

Capacitatea de producție a companiei și resursa umană implicată

Capacitatea de producție este în permanență dimensionată în funcție de cererea pieței, fiind ocupată în prezent în proporție de peste 90%. Extinderea capacității de producție este în corelare cu extinderea pieței de produse finite, piețe pe care compania nu este încă prezentă, dar și pe creșterea market share-ului pentru piețele pe care operează deja.

În prezent, numărul angajaților permanenți este de 75, însă pentru perioadele de vârf de sezon se utilizează și forță de muncă temporară, care beneficiază de același avantaje ca și personalul permanent

Beneficiile salariaților sunt diverse, începând de la asigurări medicale individuale până la bonusuri lunare de performanță, bonuri de masă la valoarea maximă permisă de legislație, prime de Paște, Crăciun, primă de vacanță dar și al 13-lea salariu, toate acestea fiind suplimentare salariilor tarifare lunare, competitive cu cele de pe piața locală.

Evoluția financiară și estimări pentru 2018

“Compania a înregistrat creșteri anuale, din punct de vedere financiar, anul 2017 fiind un an cu profit peste cel așteptat de acționari. Din păcate, schimbările din cadrul economic și legislativ, precum și influențele negative asupra cursului valutar din anul 2018 vor reduce performanța financiară pe anul trecut și vor frâna trendul de creștere față de anii anteriori”, a declarat, cu privire la performanțele financiare, Dl. Cristian Banarie, Director General al Segezha Packaging.

Grupul Segezha, al patrulea cel mai mare producător mondial de hârtie de sac nealbită/kraft, concurează cu produsele liderilor de pe piața mondială și este exportat în aproape 60 de țări ale lumii. Compania investește permanent în reîmpădurire, având în vedere transformarea habitatelor plantelor și animalelor, starea apei, a solului și a peisajelor unice, păstrarea biodiversității și a echilibrului între activitățile economice active și conservarea ecosistemelor afectate pentru generațiile viitoare.