Producatori

Segula Integration România investește în tehnologizare pentru o dezvoltare durabilă

01.07.2019

Compania este specializată în fabricare de mașini speciale, linii tehnologice și celule robotizate pentru diferite aplicații industriale. Atunci când vorbim despre activitatea companiei Segula Integration România vorbim mai mult despre o vocație, aceea de a fabricamașini speciale, linii tehnologice și celule robotizate pentru diferite aplicații industriale. Industriile principale în care firma activează sunt cele de construcții de automobile și automotive, pe lângă care s-au adăugat de-a lungul anilor: optica, mecanica de precizie, energia regenerabilă și nucleară, industriile feroviară și aerospațială.

Segula Integration România activează în domeniul construcției de automobile și automotive, optică, mecanică de precizie, energie regenerabilă și nucleară, precum și în industriile feroviară și aerospațială

Principalele proceduri și prestații furnizate de Segula Integration România sunt reprezentate de realizarea de studii mecanice, electrice și automatizări; structuri complexe din inox, aluminiu și oțel; prelucrări mecanice pe mașini tradiționale și CNC; asamblări mecanice și reglaje de precizie; control tridimensional cu instalații mobile și staționare; instalații electrice, pneumatice și automatizări industriale. În plus, sunt realizate diverse aplicații de integrare a roboților industriali în procese tehnologice, dar și activități de montaj și punere în funcțiune în uzinele clienților, precum și activități de asistență tehnică și formare personal.

Creștere continuă

Din 2016, Segula Integration și-a continuat procesul de dezvoltare sustenabilă, ajungând în acest moment la un număr de 150 de salariați, față de 112 – efectivul existent în urmă cu trei ani. În tot acest timp, cifra de afaceri a evoluat în mod constant, reflectând în totalitate diversificarea domeniilor abordate, dar și complexitatea proiectelor dezvoltate.

Ca orice companie, Segula Integration România s-a confruntat, de asemenea, cu provocări mai mici sau mai mari.

„Cele mai mari provocări întâmpinate au fost legate de recrutarea, formarea și fidelizarea salariaților în condițiile unei oferte din ce în ce mai aride pe piața specialiștilor, fenomen agravat de migrația forței de muncă în străinătate, dar și în interiorul României spre marile centre urbane cu deschidere spre Occident’’, ne-a declarat Dl. Marian Nițu, Directorul de Operațiuni Segula Integration România.

În consecință, programele de formare dezvoltate de Segula Integration România sunt orientate pe necesitățile proiectelor încredințate de către clienți.

Anul 2018 a însemnat 120.000 de euro investiți în formări interne și 40.000 de euro în formări externe

Compania a dezvoltat, de-a lungul timpului, parteneriate atât cu Liceul Tehnologic din Stâlpeni și Mioveni, cât și cu Universitatea din Pitești. „În anul școlar în curs am avut un număr de 7 elevi și 4 studenți care și-au desfășurat stagiul de practică și internship-uri în firma noastră‘’, precizează Dl. Nițu.

Situația pieței forței de muncă din România

Conform reprezentanților companiei, piața forței de muncă din România este mult mai puțin ofertantă față de deceniul aderării la UE, iar începând cu 2012, fenomenul s-a agravat an de an din motive ce țin de migrația externă și internă, dar și de politicile publice care țin de investiții, infrastructură și strategie bugetară.

Inginerii români din noua generație trebuie să fie ajuați după angajarea în firma noastră deoarece abilitățile dobândite în cursul studiilor nu acoperă nici 20% din necesarul domeniului de activitate atât de divers și complex al companiei Segula Integration România.

Avantaje competitive

În prezent, compania a inițiat proiecte care se află în diferite faze de realizare pentru constructorul național Dacia, concernele Alstom, Safran, Airbus, precum și pentru Agenția Spațială Europeană.

„Sunt multe lucruri care ne particularizează și pentru care clienții noștri revin periodic către noi. Aș începe prin a spune că suntem o echipă extrem de flexibilă și reactivă, cu competențe în diferite domenii’’, continuă Directorul de Operațiuni. Acest lucru este probat de calitatea personalului direct, dar și de faptul că făcând parte dintr-un grup tehnologic cu 12.000 de angajați, Segula Integration România poa te apela la competențe rare atunci când situația o cere.

Cei 12.000 de angajați ai grupului tehnologic reprezintă o garanție a accesului la competențe rare, însă extrem de diverse

Un alt avantaj important pe care compania îl deține este reprezentat de experiența și soliditatea echipei, probată în proiecte complexe și implementate în peste 30 de țări de pe cinci continente. Mai mult decât atât, compania este un furnizor care reușește să integreze complet cele mai diverse și complexe proiecte industriale, reușind, pe baza unei teme tehnice, să ducă la îndeplinire întreg parcursul industrial, începând de la proiectare până la punerea în funcțiune și atingerea performanțelor echipamentului.

Investiții de peste 1,7 milioane de euro

În ultimii trei ani, Segula Integration a realizat investiții de peste 1,7 milioane de euro, concretizate într-o nouă hală de montaj de 2.000 m², o instalație de debitare laser, precum și o freză portală de mare capacitate cu volumul de lucru de 15.000 x 4.000 x 1.500 mm.

Începând cu anul în curs, Segula Integration România își propune să înceapă un program de reînnoire graduală a centrelor de uzinaj CNC, cu un număr de minim 2 mașini pentru 2019. „Investițiile sunt necesare pentru o dezvoltare durabilă. De aceea, compania investește atât în mărirea numărului de angajați, cât și în extinderea ariei și modernizarea producției”, mai menționează reprezentantul companiei.

În prezent, compania are 150 de salariați, un colectiv relativ tânăr, cu o medie de vârstă de 41 ani, dar cu o înaltă pregătire profesională. Din acest punct de vedere, proiecția Segula Integration România pentru acest an este reprezentată de atingerea cifrei de 155-160 colaboratori.

În anul 2018, Segula Integration România a avut o cifră de afaceri aproape de 10 milioane de euro, în creștere cu 8% față de anul anterior

Din punctul de vedere al performanței financiare, estimarea pentru 2019 este de atingere a pragului de 10,5 milioane de euro, deci o creștere de 5-7%.