Producatori

Segula Integration România, un furnizor important pentru industria auto

01.05.2016

Modernizarea și extinderea producției sunt principalele planuri de viitor ale companiei. Segula Integration România este o filială a grupului francez Segula Technologies, apărută pe piața din România în anul 2006, pentru a satisface nevoile clienților tradiționali ai grupului care și-au extins afacerile pe teritoriul românesc.

Astfel, valorile pe care se bazează activitatea companiei sunt cele specifice grupului din care face parte: reactivitate, proximitate/acompanierea clienților, ambiția și inovația. În acest fel, se asigură atingerea obiectivului companiei, acela de a veni în întâmpinarea așteptărilor clienților și oferirea de servicii de calitate.

„Acestea se constituie în tot atâtea atuuri ce ne ajută să răspundem într-o manieră rapidă, eficientă și la cel mai înalt nivel de calitate solicitărilor clienților noștri”, declară Antonio Marques, director general Segula Integration.

Inițial, activitatea companiei era concentrată pe furnizarea de soluții de fabricație, dispozitive și linii tehnologice manuale sau automate pentru industria automobilului. În timp însă, compania a dezvoltat și aplicații vizând sectoare ca producerea energiei, industria aerospațială, sau mecanică fină.

O echipă bine pregătită face diferența

Segula Integration dispune de o echipă de 112 angajați, cu ajutorul cărora sunt realizate mașini speciale și linii tehnologice pentru diferite sectoare industriale. Astfel, principalele produse și servicii furnizate de companie sunt: realizarea de structuri mecanice, electrice și de automatizări; structuri complexe sudate din inox, aluminiu și oțel; prelucrări mecanice pe mașini tradiționale și cu CNC; asamblări mecanice și reglaje de precizie; control tridimensional cu instalații mobile și staționare; instalații electrice, pneumatice și automatizări industriale; diverse aplicații de integrare a roboților în procese tehnologice; montaj, puneri în funcțiune, asistență tehnică și formare personal clienți.

Colectivul care activează în cadrul companiei este unul relativ tânăr pentru domeniul ingineriei, cu o medie de vârstă sub 45 de ani și o înaltă pregătire profesională, dobândită de-a lungul a sute de proiecte puse în practică. Însă pentru anul 2016, Segula își dorește să mărească echipa, intenționând să aibă minim120 de angajați până la finalul anului.

„ Dispunând de un colectiv de 112 persoane, de un panel de furnizori bine adaptat, dar și de aportul de competențe necesare furnizate de grupul Segula Technologies, compania este în măsură ca, împreună cu beneficiarii, să dea răspunsuri adaptate și de viitor la solicitări din diferite ramuri industriale”, susține directorul general.

Această echipă versatilă, care poate răspunde la solicitări din domenii variate datorită experienței diversificate și a competențelor grupului de ingineri pentru aplicații specifice, este unul dintre atuurile care plasează compania într-o poziție competitivă.

„Sunt mai multe lucruri care ne particularizează și care ne plasează într-o poziție extrem de competitivă”

Alte atuuri sunt expertiza și solidaritatea echipei, demonstrate în proiecte desfășurate în peste 30 de țări de pe cinci continente, dar și capacitatea de a prelua un proiect, indiferent de momentul etapelor de industrializare. Iar sistemul de producție flexibil și bine adaptat la o paletă largă de cerințe ale clienților este o calitate foarte importantă pentru Segula Integration România.

Proiecte, investiții și planuri de viitor

Compania își implică clienții în proiectele pe care le desfășoară, acest lucru a determinând menținerea societății în topul preferințelor clienților. Astfel, împreună cu aceștia, Segula Integration realizează celule robotizate multiproces pentru industria automobilelor, dar și proiecte legate de producerea energiei regenerabile și diferite aplicații pentru aeronautică și industria nucleară.

Ultimele investiții au fost realizate în anul 2015, când compania a achiziționat tot ceea ce înseamnă instalații de proces pentru sudură electrică rezistivă și echipamente de control asociate. În plus, a mai investit și în modernizarea unei mașini de frezat și alezat orizontale, din parcul de utilaje de așchiere.

Investițiile sunt necesare pentru o dezvoltare durabilă. De aceea, compania investește atât în mărirea numărului de angajați, cât și în extinderea ariei și modernizarea producției.

În viitorul apropiat, Segula intenționează să continue programul de modernizare a utilajelor deja existente prin achiziționarea unei mașini de debitat cu laser și înlocuirea cu un telemetru laser de ultimă generație a celui existent în zona de control geometrie piese. Se mai are în vedere construcția unei hale de producție în suprafață totală de 2.000 de metri pătrați, cu instalațiile de proces asociate.

„În ceea ce privește activitatea curentă, tot în acest interval vizăm extinderea spre un alt segment  industrial, în speță aplicații pentru material rulant/feroviar”, adaugă Antonio Marques.

Pe termen lung, compania își propune să continue modernizarea capacităților de producție, să extindă portofoliul de clienți, să diversifice paleta de tehnologii abordate și să investească în soluții care să asigure un pasaj optim al schimbului de generații, formarea și acompanierea internă ocupând un loc primordial.

Toate aceste au determinat o creștere de 20% în 2015 față de anul precedent, compania înregistrând o cifră de afaceri de 7,5 milioane de euro. De asemenea, și pentru anul 2016 se așteaptă o creștere de 10-15%, cifra de afaceri estimată fiind de 8,5 milioane de euro.