Seminarul „Totul despre originea mărfurilor – de la teorie la practică” are loc pe 27 iunie

26.06.2017

Deloitte România, împreună cu BusinessMark Event Management, anunță organizarea seminarului „Totul despre originea mărfurilor – de la teorie la practică”, care va avea loc pe 27 iunie 2017 la Hotel Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca.

Dovada de origine a mărfurilor, care atestă practic „naționalitatea economică a mărfii”, este importantă atât din punctul de vedere al taxelor vamale cât și a măsurilor comerciale cum ar fi: taxe anti-dumping și de compensație, embargouri comerciale, măsuri de protecție și compensatorii, restricții cantitative etc.

Seminarul „Totul despre originea mărfurilor – de la teorie la practică” oferă participanților o abordare structurată a conceptului de origine, fiind discutate în principal aspecte referitoare la: concepte de bază origine preferențială / nepreferențială, calculul de origine, exemple practice de stabilire a originii nepreferențiale, exemple practice de stabilire a originii preferențiale, documente care atestă originea, declarația furnizorului, exportator autorizat – riscuri și beneficii, verificarea ulterioară a dovezilor de origine, cazuri judecate de Curtea Europeană de Justiție, informații de Origine Obligatorii.

Conferinţa va include discuții interactive în cadrul cărora vor fi prezentate cele mai des întâlnite oportunități și probleme care afectează modul de determinare a originii.

Participanții la seminar au oportunitatea să se întâlnească cu următorii speakeri:
· MIHAI PETRE, Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte România
· DANIELA NEAGOE – Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România

Evenimentul este dedicat următorului public țintă: directori financiari, directori generali, controlleri financiari, directori contabili, consultanți fiscali, contabili, auditori, experți fiscali, analiști financiari.

 

 

Citiți și despre: