Slide

Stiri: Sanatate

Controale farmacii 2023

Sensiblu preia cinci farmacii Eva Medical Farm

05.04.2022

Sensiblu preia cinci farmacii Eva Medical Farm. Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat tranzacţia prin care Sensiblu SRL intenționează să preia cinci farmacii aparţinând Eva Medical Farm SRL.

Sensiblu SRL face parte din Grupul Penta Investments

Sensiblu SRL este o companie activă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Sensiblu SRL face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care:

  • domeniul medical
  • serviciile bancare
  • investițiile imobiliare
  • industria divertismentului (pariuri sportive, eSports, jocuri),
  • producția şi distribuția produselor alimentare congelate
  • mass-media
  • distribuția de cărți, jucării şi produse cosmetice

În ceea ce privește domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments operează lanţurile de farmacii Dr. Max şi Sensiblu, în timp ce pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL.

Cele cinci farmacii preluate activează la nivelul comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice şi sunt localizate în municipiul Piteşti, județul Argeş.

Sensiblu preia cinci farmacii Eva Medical Farm. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei. Acest lucru se va realiza după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Citeşte şi Sensiblu preia 23 de farmacii Optifarm