Stiri: Sanatate

Colegiul Farmacistilor

Sensiblu preia 46 de farmacii Belladonna

11.03.2019

Tranzacție importantă pe piața farma din România: Sensiblu va prelua farmaciile Belladonna. Astfel, Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat tranzacția prin care Sensiblu SRL preia un număr de 46 de farmacii care aparțin grupului Belladonna.

Sensiblu preia farmaciile Belladonna. Piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice

Compania Sensiblu SRL activează pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice, desfășurând și activități ocazionale de distribuție.

Compania face parte din grupul de societăți controlate de fondul de investiții Penta Investments. Este vorba de un grup specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare.

Sensiblu preia farmaciile Belladonna. Grupul Penta Investments

Grupul Penta Investments activează pe piața medicală din țara noastră pe segmentul de retail farmaceutic, prin intermediul următoarelor lanțuri de farmacii:

  • Sensiblu
  • Punkt
  • Arta

Citește și România, pe locul 8 în topul cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Pe piața comerțului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice, Grupul Penta Investments este prezent, în principal, prin compania Mediplus Exim SRL.

Sensiblu preia farmaciile Belladonna. Toate farmaciile sunt în București

Cele 46 de farmacii pe care Sensiblu le preia sunt active exclusiv în Capitală, pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice.

Citește și Patria Bank a anunțat schimbări în top managementul băncii

Sensiblu preia farmaciile Belladonna. Operațiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei

”Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate”, precizează reprezentanții instituției.

Sensiblu preia farmaciile Belladonna. Decizia de preluare va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenței

Decizia de preluare urmează să fie publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor care dețin caracter confidenţial.

Citește și Simulare 2019 Evaluare Națională. Examenul începe luni. Subiecte și barem de corectare