Stiri: Companii

Senzori Inductivi IME

Senzori Inductivi IME: Standard economic pentru utilizare în medii industriale

15.05.2024

Senzori Inductivi IME. Există diferite tipuri de senzori de proximitate potriviți pentru diferite aplicații. Ele funcționează pe baza unui principiu de funcționare universal și transmit date despre prezența sau mișcarea obiectului printr-un semnal electric atunci când obiectul se află în raza de acțiune a senzorului.

Clasificarea senzorilor de proximitate

Senzorii de proximitate, după modul lor de funcționare se clasifică în: Senzori cu infraroșu (senzor IR); Senzori de proximitate inductivi; Senzori capacitivi de proximitate; Senzori de proximitate cu ultrasunete; Senzori magnetici de proximitate; Senzori de proximitate inductivi.

Senzorii inductivi SICK oferă o detectare precisă, timp de nefuncționare minimizat și o durată lungă de viață. Pot fi astfel întâlniți:

  • Senzori IME – Economici și compacți – caracterizați de instalare simplă și economică, dimensiune compactă cu design robust, fiind disponibili într-o gamă largă de configurații.
  • Senzori IMM – Siguri și preciși – caracterizați de flexibilitate în instalare, opțiune de comunicare prin IO-Link, greutate redusă ce permite accelerarea proceselor dinamice.
  • Senzori IMA – Puternici și flexibili – caracterizați de precizie ridicată de poziționare, potriviți pentru zone mari de detectare, nu sunt necesare piese mecanice suplimentare.
  • Senzori IMF – Fiabili și economici – caracterizați de procese fiabile datorită intervalelor de detectare extinse, stabilire rapidă și fiabilă a parametrilor prin IO-Link.

Senzorii inductivi IME implică tehnologie înaltă în cele mai mici spații

Cipul ASIC integrat permite ajustarea digitală după încheierea procesului de fabricație. Salvarea valorilor în ASIC asigură puncte de comutare foarte precise și repetabilitate foarte mare a valorilor, pentru orice număr de serii de producție. Senzorii IME sunt complet încapsulați, ceea ce crește foarte mult rezistență la șocuri și vibrații. Clienții beneficiază de precizii mari de poziționare în instalație, precum și siguranță de funcționare pe termen lung.

Printre avantaje, pot fi menționate: disponibilitate ridicată a mașinii datorită designului robust, eficient din punct de vedere al costurilor de achiziție; disponibilitate variată datorită portofoliului extins; precizie ridicată de poziționare mulțumită comportamentului de comutație.

Caracteristici generale

Dimensiuni filet între M8 și M30; domenii extinse de detectare, de la  1,5 mm până la 38mm; configurație electrică DC 3-4 fire și DC 2 fire; clasă de protecție carcasă IP67; interval de temperatură de operare de la –25 °C până la +75 °C; carcasă din alamă placată cu nichel.

Ca o concluzie, vă oferim senzori inductivi de înaltă performanță pentru detecție fără contact și fără uzură, a unor obiecte metalice în aplicații de automatizare industrială, precum împachetare, manipulare materiale și mașini unelte. Va invităm să intrați pe website-ul https://shop.compec.ro/ pentru a accesa oferta completă de senzori inductivi și nu numai.

Sursă: https://shop.compec.ro/ime-senzori-inductivi/senzor-inductiv-proximitate-ime-sick-m8-m12-flush-non-flush.html#resp-tab2

Autor: Grămescu Bogdan

Aurocon COMPEC SRL

 

 

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/eficienta-energetica-cu-ajutorul-releelor-de-putere-polarizate/