Septembrie 2015

Toamna se numără târgurile, seminariile și workshop-urile speciale pentru companiile de toate mărimile, iar faptul că perioada vacanțelor s-a terminat se resimte cel mai puternic pentru companiile specializate în organizarea de evenimente.
Nu puține sunt conferințele dedicate sectoarelor de activitate, iar prezența societăților de profil este acum mai puternică decât în orice perioadă a anului. Motivul este clar: după câteva luni în care piața a stagnat pentru cele mai multe dintre industrii, toată lumea este pregătită să revină în atenția partenerilor și a clienților.
Beneficiile sunt nenumărate pentru toți participanții. Pe de o parte companiile înțeleg faptul că este momentul oportun de a-și prezenta ultimele noutăți privind serviciile și produsele din portofoliu. Succesul la multe astfel de evenimente este măsurat astfel din perspectiva contractelor încheiate, a vânzărilor, dar și a noilor posibili parteneri de afaceri, care pot ajuta la dezvoltarea companiei pe viitor. De cealaltă parte însă, vizitatorii sunt la curent cu trendurile pieței și se pregătesc în cunoștință de cauză din timp pentru acestea.
Inima evenimentelor de business este, cel puțin în București, Centrul expozițional Romexpo. Luna septembrie începe cu foarte multe evenimente care adună industrii diferite, de la Expoplast, la Print & Sign, Pack Show, Gifts Show sau Târgul Internațional de Mobilă BIFE-SIM. Nici conferințele din alte locații nu se lasă așteptate, un exemplu în acest sens este SMART MONEY Summit, eveniment dedicat celor mai noi trenduri de business și din economie, care va avea loc la finalul lunii octombrie în cadrul hotelului Ramada Majestic. Desigur, la toate acestea se adaugă evenimentele din țară, exemplu în acest sens este conferința Managementului Performanței, ce este organizată în luna noiembrie la Sibiu.
Indiferent de industria pe care o reprezentați sau de departamentul în care vă desfășurați activitatea, un om de afaceri care vrea să-și dezvolte businessul știe întotdeauna care sunt următoarele conferințe la care trebuie să fie prezent.
Urmăriți așadar revista Jurnalul de Afaceri pentru a afla care sunt acele evenimente pe care nu trebuie să le ratați în această toamnă.