Slide

Stiri: Companii

Sergiana_Calul Balan

Sergiana, de la Ceasu Rău’, la Calul Bălan sau de la Braşov, la Neptun!

23.06.2022

În aceste zile, la Neptun şi la Braşov se lucrează intens pentru ca Iulie 2022 să însemne o nouă premieră în Calendarul Sergiana: inaugurarea primului restaurant al Grupului pe litoral! Este vorba de Restaurantul Calul Bălan, din Neptun, acel Calul Bălan care cândva era un loc vânat, iar serile petrecute aici erau povestite  cu mândrie, ca o încununare a unei vacanţe fericite.  Numai că şi de această dată, inaugurarea va fi o relansare, Sergiana preluând un restaurant închis de 3 ani, care părea condamnat la ruină şi uitare. Făcând apel la istorie,  pledoaria pentru un nou viitor succes semnat Sergiana are cel puţin 3 argumente: Braşov, 1999 – preluarea Terasei Ceasu’ Rău, Râşnov, 2018 – Restaurantul Sub Cetate (cândva cunoscut ca Acapulco), iar în 2019, Poiana Braşov – Stâna Turistică. În toate aceste cazuri locaţiile au fost resuscitate şi propulsate pe orbite de succes, cele mai spectaculoase transformări fiind Ceasu’ Rău şi Stâna Turistică.

Şi de această dată totul s-a petrecut după scenariul deja cunoscut: proiect arhitectural curajos, amenajare şi dotări de excepţie, tuşa finală fiind, ca de obicei, Bunătăţurile din meniu.

„Nu ne propunem doar ca restaurantul să renască, ci ca, prin Sergiana, Calul Bălan să se repoziţioneze la nivelul maxim atins vreodată,… poate chiar mai sus” – declară Adrian Zahariea, Director Comercial Sergiana Grup, cu câteva zile înainte de inaugurarea, la Neptun, a noului restaurant Calul Bălan.

La cât se ridică valoarea investiției?

Ca un detaliu semnificativ pentru această nouă performanţă amintim că valoarea investiţiei, înglobând şi costurile preluării, se situează la nivelul a 2,5 milioane de euro. Adrian Zahariea, Directorul Comercial al Sergiana Grup vorbea despre noua provocare arătând că:

„Nu trebuie să uităm că acest restaurant a fost un loc de referinţă pentru litoral şi, de ce nu, pentru România. Ori aceasta este provocarea pe care ne-o asumăm, nu ne propunem doar ca restaurantul să renască, ci ca prin Sergiana, Calul Bălan să se repoziţioneze la nivelul maxim atins vreodată,… poate chiar mai sus”.

Tot el puncta că există o consistentă doză de legitimitate în această relansare, pentru că pe vremuri, la Calul Bălan istoria s-a scris pe coordonatele bucătăriei tradiţionale româneşti, ori succesul şi notorietatea brand-ului Sergiana în domeniul horeca s-a construit pornind de la aceleaşi valori.

Meniu bazat pe bucătărie românească

Ajunşi în acest punct, fără să vânăm detalii încă nedivulgate legate de meniul de la Calul Bălan, am considerat oportun să-l chestionăm despre ce vom găsi pe listă pe Cătălin Lazăr, Executive Chef Sergiana Grup.

„Meniul este construit pornind de la o selecţie de reţete în care, chiar dacă am făcut adaptări pentru sezon şi litoral, oaspeţii care ne cunosc deja vor recunoaşte cărţile de vizită ale restaurantelor Stâna Turistică, Sergiana şi Casa Tudor. La aceasta se adaugă un insert special, nu ceva voluminos, dar reţete care cochetează cu actualitatea, pline de gust şi prospeţime,… le veţi descoperi printre startere. Mai mult nu vă spun despre asta. Însă vreau să vă spun că, fără să ne propunem să concurăm cherhanalele locale, am ţinut să avem pe listă peşti din Marea Neagră,… peşte bun din Marea Noastră” – a încheiat el.

Numărătoarea inversă a început, pregătirile au intrat în linie dreaptă, iar auspiciile sunt generoase: vorbim despre bucătărie românească la câteva zile după ce, odată cu publicarea Taste Atlas, bucătăria românească a intrat pe locul lV în topul mondial al bucătăriilor tradiţionale, iar printre restaurantele tradiţionale recomandate de Taste Atlas în România, Restaurantul Sergiana, binecunoscutul restaurant ardelenesc din Centrul Braşovului, ocupă a treia poziţie, fiind din nou campionul provinciei. În concluzie, nu e nimic exagerat în afirmaţia conform căreia, sub semnătura Sergiana, Calul Bălan va renaşte desprinzându-se din tiparele comune şi devenind un reper al calităţii în industria ospitalităţii.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/sergiana-grup-de-firme-de-importanta-regionala/