Stiri: Finante

Serviciu Plati Instant BCR

BCR a lansat serviciul Plăți Instante

31.01.2020

Serviciul Plăți Instant BCR. Banca Comercială Română a lansat serviciul de Plăți Instant. Acesta permite clienților să efectueze tranzacții în mai puțin de zece secunde către băncile care au operaționalizat plata, la orice oră, în orice zi a anului.

Serviciu Plăți Instant BCR. Sume de până la 50.000 de lei

Plățile instant se pot face pentru transferurile cu o valoare de până la 50.000 de lei. Serviciul este disponibil tuturor clienților persoane fizice pentru plăți și încasări, prin platforma digitală George.

În cazul companiilor cu cont la BCR, serviciul este disponibil, pentru moment, numai pentru încasări.

Serviciu Plăți Instant BCR. Ce spun reprezentanții băncii?

”Cererea consumatorilor pentru plăți în timp real, din contul personal către orice cont din Romania, este în creștere, iar infrastructura de plăți instant ne permite să conectăm toate conturile bancare din țară, în condițiile în care toate băncile locale vor adera la acest serviciu. Credem în platforme deschise și, prin această implementare, reușim să punem la dispoziția clienților un ecosistem complet de plăți în George, care cuprinde toate posibilitățile de plăți disponibile în piață (plăți instant, plăți utilități, plăți către trezorerie, plăți prin scanare QR code, plăți internaționale, plăți SEPA, George Pay/NFC Android, Apple Pay – in app provisioning)”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking BCR.

Cine a creat serviciul Plăți Instante?

Serviciul Plăți Instant a fost dezvoltat de:

  • TRANSFOND, administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților interbancare
  • Asociația Română a Băncilor și Banca Națională a României.

Plățile Instant reprezintă cea mai rapidă opțiune de a transfera sumele de bani în siguranță. Acestea sunt procesate de către TRANSFOND, iar decontarea este finalizată de către Banca Națională a României.

BCR a aderat la serviciul de Plăți Instant oferit de TransFond, cu sprijinul Allevo, care a furnizat soluția de conectare FinTP-Instant. FinTP-Instant este o funcționalitate a aplicației FinTP, aplicație distribuită în regim open source.

Serviciul Plăți Instant BCR. Comisioane

Pentru plățile individuale, comisioanele percepute sunt:

• 0 lei pentru deținătorii contului George;

• 1 leu pentru deținătorii de pachete TotalCont, One și Erste Private Banking;

• 4 lei pentru clienții care au conturi ClasiCont, Youth și Comod.

Pentru sumele care intră în conturile clienților BCR în urma transferurilor interbancare realizate cu ajutorul Plăților Instant, comisionul este zero pentru încasările individuale, în timp ce clienții corporate și IMM plătesc un comision de 4 lei, similar celui valabil pentru încasările standard.

Citește și Se temperează activitatea fondurilor de capital privat din Europa Centrală. Anunț important