Stiri: Social

Sf. Constantin si Elena 2020. Calendar ortodox mai 2020. Sfintii Constantin si Elena 2020. Sf. Constantin si Elena 2020 data

Sf. Constantin şi Elena 2020. Ce trebuie să faci în această zi? Tradiţii şi obiceiuri

05.05.2020

Sf. Constantin şi Elena 2020. Calendar ortodox mai 2020. Sfinţii Constantin şi Elena 2020. Sf. Constantin şi Elena 2020 dată. În fiecare an, pe data de 21 mai, sunt sărbătoriţi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Iată ce estebine să faci în această zi de sărbătoare!

Sf. Constantin şi Elena 2020. Calendar ortodox mai 2020. Sfinţii Constantin şi Elena 2020. Sf. Constantin şi Elena 2020 dată. Cine au fost Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena?

Împăratul Constantin cel Mare

Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus, cunoscut sub numele de Constantin I sau Constantin cel Mare, a fost împărat roman între anii 306 și 337. Acesta a devenit conducător al întregului Imperiu Roman după înfrangerea lui Maxentiu și a lui Liciniu.

Conform legendelor, se spune că în toamna anului 312, fix în ajunul luptei cu Maxentiu, Constantin a zărit pe cer, în plină zi, o cruce strălucitoare. Crucea avea inscripția: “In hoc signo vinces” – “Prin acest semn vei birui”. De asemenea, în timpul nopţii, în vis, i s-a arătat Iisus Hristos, cu semnul crucii. Fiul Domnului i-a cerut să pună acest semn sfânt pe steagurile soldaților săi.

Constantin a făcut acest lucru şi a câștigat bătălia cu Maxentiu.

Sf. Constantin şi Elena 2020. Calendar ortodox mai 2020. Sfinţii Constantin şi Elena 2020. Sf. Constantin şi Elena 2020 dată. Sfânta Elena

Elena a fost mama Împăratului Constantin cel Mare. Era o femeie deosebit de credincioasă și recunoscută pentru pioșenia ei.

Sfânta Elena a înfăptuit pelerinajul în Palestina și în provinciile răsăritene. Ei îi este atribuită găsirea moaștelor Sfintei Cruci a lui Hristos și a celor trei magi. Legenda spune că în timpul pelerinajului, ea a văzut oameni care duceau un mort pe o colină unde erau trei cruci. Aceștia îl apropiau de fiecare dintre cele trei cruci, iar când a ajuns la ultima, mortul a înviat. Așa a fost descoperită crucea pe care a fost răstignit Iisus.

Sf. Constantin şi Elena 2020. Calendar ortodox mai 2020. Sfinţii Constantin şi Elena 2020. Sf. Constantin şi Elena 2020 dată. Ce este bine să faci pe 21 mai?

Pentru a avea o sănătate de fier, în această zi, este bine ca la biserică să fie duşi bujori, pâine şi dulciuri.

Se spune că în această zi este bine să stropim casa şi curtea cu aghiasmă şi să aprindem tămâie pentru a alunga duhurile necurate.

Pentru fericire şi bucurie în familie, este bine să punem în casa noastră cel puţin trei bujori îmbobociţi.

În această zi nu este bine să muncim sau să lucrăm pământul.

Tot pe 21 mai nu este bine să te cerţi sau să te desparţi de prieteni. Se spune că cine face acest lucru va avea probleme financiare.

Citeşte şi Noi măsuri de protecție socială în România