Stiri: Social

Concediu 2020

Sfaturi oferite de Poliţia Română celor care îşi petrec concediul în străinătate

12.07.2016

Dacă alegeţi să vă petreceţi concediul în străinătate, poliţiştii vă recomandă să aveţi grijă de bunurile voastre, să schimbaţi banii doar la instituţii financiare autorizate şi să parcaţi maşina în locuri sigure. Atunci când urmează să călătoriţi în străinătate, este important să vă informaţi, să fiţi la curent cu noutăţile privind nivelul de siguranţă, legislaţia şi obiceiurile din acea ţară.

De asemenea, poliţişti atrag atenţia că sunteţi responsabili pentru orice încălcare a legilor locale, chiar dacă nu le cunoaşteţi.

De asemenea, nu este recomandat să vă aventura?i în regiuni pu?in populate, cu trafic turistic scăzut.

„Procuraţi-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele în care urmează să vă petreceţi sejurul mult aşteptat pentru a putea solicita asistenţă consulară de specialitate, în caz de nevoie. Aceste informaţii vă sunt puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe”, conform sursei citate.

La ce mai trebuie să fiţi atent:

– Verificaţi agenţia de turism de la care urmează să achiziţionaţi biletele pentru vacanaţa visată. Nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante, întrucât ofertele “generoase” pot fi înşelătoare.

– Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat, etc.) în bagajele pentru cală!

– Atunci când alegeţi să ajungeţi la destinaţie cu maşina, parcaţi autoturismul în parcarea proprie a hotelului sau a pensiunii unde veţi fi cazat. În cazul în care nu aveţi parte de acest serviciu, ori pur şi simplu ieşiţi seara în oraş cu maşina, lăsaţi vehiculul în locuri sigure, în care este permisă parcarea. Nu lăsaţi bunuri de valoare în vehicul.

– Schimbaţi banii numai la unităţile bancare ori la schimburi valutare autorizate şi nu vă lăsaţi atraşi de cursul extrem de avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.

– Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara ţării este importantă, mai ales că unele destinaţii exotice impun condiţii de sănătate speciale.