Stiri: Social

Shakespeare School Essay Competition

Shakespeare School Essay Competition: Peste 9.890 de copii și tineri s-au întrecut în creativitate și originalitate

29.06.2023

Shakespeare School Essay Competition s-a bucurat de o mare popularitate în rândul tinerilor, atingând un record al înscrierilor din ultimii ani. Competiția dedicată elevilor de gimnaziu și liceu din toată România, aflată la cea de-a 15-a ediție, și-a propus să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovație, originalitatea și să motiveze tinerii să își perfecționeze limba engleză.

Număr record de participanți

Anul acesta, peste 9.890 de participanți s-au întrecut în creativitate și originalitate la Shakespeare School Essay Competition, cel mai mare Concurs Național de creație în Limba Engleză. Copii și tineri din toată țara și-au pus în valoare potențialul creativ și cunoștințele în limba engleză.

Într-o lume în care inteligența artificială ia din ce în ce mai mult avânt, jurizarea eseurilor nu a fost un proces simplu. Criteriile de departajare care au ajutat juriul să aleagă câștigătorii cei mai talentați au fost originalitatea, vocabularul dar și corectitudinea exprimării.

Capitala fost, din nou, orașul cu cei mai mulți elevi înscriși în concurs, motiv pentru care Trofeul Excelenței a revenit și de data aceasta Inspectoratului Școlar al Municipiului București – 1096 elevi, urmat de județele Prahova – 454 de elevi și Iași – 376 înscriși.

Shakespeare School Essay Competition. Oportunități

Concursul a fost organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație – entitate non-profit care susține copiii și tinerii talentați din România, motivându-i să atingă performanțe deosebite și să își valorifice la maxim potențialul creativ. „Limba engleză deschide oportunități” – este motto-ul Asociației, pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes.

Partenerii principali ai competiției au fost Shakespeare School, Mirunette Education, Cambridge University Press & Assessment, British Council și Fischer International. Competiția a fost susținută de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și de 35 de Inspectorate Școlare Județene.

Ce spune fondatoarea Shakespeare School?

„An de an, la Shakespeare School, ne propunem să oferim tuturor copiilor și tinerilor posibilitatea de a-și pune în valoare potențialul unic, de a-și cultiva creativitatea și de a fi ei înșiși. Ediția a 15-a a celui mai mare Concurs Național de creație în Limba Engleză ne-a demonstrat încă o dată că fiecare copil se naște cu imaginație, iar noi, profesorii și părinții, putem sprijini dezvoltarea acesteia încă de la o vârstă fragedă.

Felicitări tuturor participanților! Sunteți modele de inspirație pentru ceilalți și vă aplaud talentul și perseverența. Vă încurajez să continuați să explorați lumea Limbii Engleze și să vă dezvoltați abilitățile de exprimare și gândire critică. Shakespeare School Essay Competition 2023 a fost o experiență minunată și suntem mândri de fiecare dintre voi”, spune Adriana Alionte, fondatoarea Shakespeare School.

Shakespeare School Essay Competition. Tema competiției

Tema concursului de eseuri de anul acesta a fost “Change ONE thing that you don’t like about our world!”, iar competiția s-a desfășurat pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-19 ani. În eseurile lor, copiii și tinerii au fost încurajați să scrie despre ce ar dori să schimbe la lumea noastră, iar ideile au fost dintre cele mai diversificate.

Premii

Finaliștii au primit numeroase premii, iar Marii Câștigători de la fiecare categorie de vârstă au fost premiați fiecare cu câte o tabăra de engleză în Marea Britanie, unde își vor putea pune în valoare și mai mult abilitățile de comunicare în Limba Engleză! Nu au fost uitați nici ceilalți finaliști, care au fost premiați cu rechizite, cărți, cursuri de Limba Engleză la Shakespeare School și înscrieri gratuite la examene Cambridge.

Toți cei care au intrat în Concursul Național de Creație în Limba Engleză au primit o Diplomă de Participare, pe care o pot folosi pentru a-și completa portofoliul educațional. Profesorii cu cei mai mulți concurenți înscriși au primit un curs online de dezvoltare profesională oferit de Cambridge University Press & Assessment și un „Certificat de Excelență” din partea Shakespeare School, iar toți profesorii de limba engleză din partea cărora s-au înscris minimum 10 participanți la Shakespeare School Essay Competition 2023, au primit un „Certificat de Merit”.

Citește și Shakespeare School Essay Competition 2023 stimulează gândirea creativă