Stiri: Social

Shakespeare School Essay Competition

Shakespeare School Essay Competition: Număr record de înscrieri

12.04.2021

Shakespeare School Essay Competition s-a bucurat de o mare popularitate în rândul tinerilor. Concursul a atins un record al înscrierilor din ultimii ani. Competiția dedicată elevilor de gimnaziu și liceu din toată România, aflată la cea de-a 13-a ediție, și-a propus să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovație, originalitatea și să motiveze tinerii să își perfecționeze limba engleză.

Shakespeare School Essay Competition. 9.500 de participanţi

Per total, peste 9.500 de participanți, dublu față de edițiile anterioare, s-au întrecut în creativitate și originalitate la Shakespeare School Essay Competition.

Copii și tineri și-au pus în valoare potențialul creativ și cunoștințele în limba engleză, reușind în 200-250 de cuvinte să povestească ce a însemnat pentru ei anul 2020.

Shakespeare School Essay Competition. Cele mai creative oraşe

În clasamentul celor mai creative orașe s-au numărat București, Buzău și Constanța.

Capitala țării a primit şi Trofeul Excelenței, întrucât a avut cel mai mare număr de participanți la competiție. În timp ce Bucureștiul a acoperit 12,21% dintre înscrieri, locurile 2 și 3 au venit din urmă cu procente foarte ridicate: Buzău cu 7,23%, respectiv Constanța cu 6,10% dintre participanți.

Shakespeare School Essay Competition. „Limba engleză deschide oportunități”

Concursul a fost organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație – entitate non profit care susține copiii și tinerii talentați din România, motivându-i să atingă performanțe deosebite și să își valorifice la maxim potențialul creativ.

„Limba engleză deschide oportunități” – este motto-ul Asociației, pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes.

Competiția este susținută de Shakespeare School – Cel mai Bun Centru de Pregătire din România, alături de Cambridge Assessment English.

Creativitate şi pasiune

„La Shakespeare School, ne propunem întotdeauna să le oferim copiilor șansa de a fi ei înșiși. Îi stimulăm să fie creativi și plini de pasiune, pentru că astfel pot obține mai ușor performanță. Creativitatea nu este o abilitate rezervată doar copiilor care s-au născut cu talente deosebite. Toți copii se nasc cu imaginație, iar noi, profesorii și părinții, îi putem sprijini prin stimularea acesteia încă din primii lor ani de viață.

Trebuie să fim alături de ei, să le oferim ocazia de a-și exprima și dezvolta creativitatea și de a vedea lumea prin ochii lor plini de imaginație. Astfel, vor deveni adulți capabili să perceapă viața din mai multe perspective și vor descoperi o sursă nelimitată de soluții pentru rezolvarea originală a oricărei probleme cu care se vor confrunta”, spune Adriana Alionte, fondatoarea Shakespeare School.

Shakespeare School Essay Competition. 2020, un an diferit

Anul 2020 a fost un an diferit de oricare altul. Acesta ne-a transformat viața și a schimbat modul în care trăim, precum și modul în care vedem lumea din jurul nostru. Este foarte important să ne uităm în urmă și să reflectăm la numeroasele lecții pe care le-am învățat. Din acest motiv, tema ediției de anul acesta a fost „Five valuable lessons I learnt în 2020” („Cinci lecții valoroase pe care le-am învățat în 2020”).

Premii

În eseurile lor, copiii au fost încurajați să scrie despre:

  • ceea ce este cu adevărat important în viața lor și pentru ce sunt recunoscători,
  • cât de importante au fost familia și prietenii în această perioadă
  • cum au reușit să comunice cu aceștia.

Cei mai creativi participanți se vor putea bucura de numeroase premii, constând în:

  • cursuri online de limba engleză la Shakespeare School,
  • înscrieri gratuite la examene Cambridge
  • cărți
  • multe alte suprize

Toți cei care au intrat în concursul național de creație în limba engleză vor primi o diplomă de participare.

Profesorii cu cei mai mulți concurenți înscriși vor primi:

  • un curs online „Teacher Development Module” oferit de Cambridge Assessment English
  • un „Certificat de Excelență” din partea Shakespeare School.

Toți profesorii de limba engleză, din partea cărora se vor înscrie minimum 10 participanți la Shakespeare School Essay Competition 2020, vor primi un „Certificat de Merit”. Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe data de 8 iunie 2021.

Citeşte şi Cursuri limba engleză: Ce programe de vară a pregătit Shakespeare School?