Stiri: Energie

Shell câştigă din nou licenţa pentru cea mai mare benzinărie din lume

17.07.2015

Shell a anunţat astăzi câştigarea licitaţiei pentru operarea staţiei de alimentare cu combustibil Berchem, situată în Luxemburg. Guvernul luxemburghez a acordat companiei Shell o nouă concesiune pe durata a 10 ani, pentru ceea ce va fi din nou cea mai mare benzinărie din lume. În cursul lunilor viitoare, staţia va fi renovată şi extinsă astfel încât călătoria clienţilor să fie cât mai plăcută.

Stația are o suprafață totală de 60.000 mp și dispune de 51 de pompe de carburant  (24 pentru camioane și 27 pentru autoturisme), plasate pe 21 de benzi  (12 CRT – vehicule de mare tonaj și 9 pentru autoturisme).

Odată cu reînnoirea contractului, Shell va demara un proces de renovare şi reconstrucție a staţiei astfel încât fiecare vizită a clienţilor să se transforme într-o adevărată experienţă. La parterul benzinăriei vor fi amenajate un magazin Shell cu o patiserie Deli2go, care va oferi clienţilor sendvişuri proaspete, în timp ce aceştia vor putea cumpăra din magazin diferite produse precum uleiuri de maşină, dulciuri şi băuturi. La etajul inferior, vor fi modernizate spaţiile pentru  toalete şi duşuri. La primul etaj va exista un spaţiu deschis unde Shell va dezvolta un concept unic în Luxemburg, care va integra o cafenea, unde se vor putea servi cafea şi produse de patiserie, şi un restaurant de tip fast-food pentru o gustare rapidă.

Staţia va suferi şi o „schimbare la faţă”, printr-o remodelare a exteriorului care va deveni mai atractiv pentru clienţi. În timpul lucrărilor de construcţie vor fi folosite cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte materialele de izolare, sistemul de iluminare şi ansamblul de uşi izolate termic. Pe lângă regândirea în ansamblu a staţiei, vor fi îmbunătăţite sistemele de semnalizare exterioare astfel încât clienţii să fie ghidaţi mai bine către punctele care îi interesează. Lucrările de renovare vor fi executate în lunile care urmează.

“Suntem onoraţi de încrederea pe care guvernul din Luxemburg a acordat-o companiei Shell prin această reînnoire de contract pentru operarea celei mai mari staţii de alimentare din lume. Nu numai că suntem pregătiţi să deservim mai bine transportatorii şi şoferii de vehicule private, dar dorim ca fiecare vizită la Berchem  a clienţilor noştri să fie cea mai bună experienţă”, a afirmat Leonardo Menei, directorul Shell Luxembourgeoise.