Stiri: Retail

MerchantPro

ShopMania BIZ devine MerchantPro

14.02.2020

MerchantPro este noul nume sub care funcționează platforma SaaS de e-commerce ShopMania BIZ, care în 2019 a înregistrat afaceri de 500.000 euro, în creștere cu 15% față de anul anterior. ShopMania BIZ a devenit MerchantPro în urma unui proces de rebranding finalizat săptămâna trecută.

MerchantPro. Schimbarea numelui

Schimbarea numelui s-a desfășurat simultan în toate țările în care platforma autohtonă de e-commerce are operațiuni. Funcționalitățile platformei și ale celor peste 1200 magazine active care utilizează MerchantPro nu au fost influențate de acest proces.

Ce spune conducerea companiei?

”Schimbarea numelui este un pas necesar în dezvoltarea platformei de e-commerce, atât din rațiuni de piață, cât si din rațiuni de marketing și diferențiere. În primul rând, am considerat ca avem nevoie de o identitate nouă care să reflecte cu mai mare fidelitate nivelul actual de dezvoltare a platformei, maturitatea la care a ajuns, viziunea pe care o transpunem în serviciile noastre, precum și experienta și know-how-ul pe care le oferim după mai mult de 10 ani de prezență pe piață.

De asemenea, am dorit să eliminăm confuzia între brand-urile ShopMania BIZ – Platforma de eCommerce, și ShopMania.ro – Comparatorul de prețuri. Ambele sunt proiectele noastre, fiecare generează câte 50% din business-ul total al companiei, însă sunt două servicii esențial diferite, adresate unor publicuri și nevoi diferite, prin urmare am ales să le separăm complet și ca identitate”, declară Arthur Rădulescu, Director General ShopMania Net, compania care administrează MerchantPro.

MerchantPro. Investiții

Rebranding-ul face parte dintr-un plan de investiții al cărui buget pentru 2019 și 2020 se ridică la 400.000 euro. Proiectul de investiții mai cuprinde:

  • dezvoltarea de clustere de funcționalități axate pe administrarea operațiunilor de tip multi-warehouse și multi-channel
  • automatizarea proceselor pe aceste zone funcționale
  • integrarea cu servicii third-party, în special cele de tip multi-channel și marketplace.

”Antreprenorii din e-commerce caută soluții bazate pe stabilitate, capabilități de engineering, complexitate, flexibilitate și ecosisteme deschise, care să îi susțină în fiecare etapă de dezvoltare a afacerii lor. În acest context, integrăm în MerchantPro tendințele actuale din domeniu, precum automatizarea fluxurilor operaționale sau conceptul de procese invizibile”, adaugă Arthur Rădulescu.

 

Citește și Avertisment de la Comisia Europeană: România trebuie să pună capăt exploatării forestiere ilegale