Stiri: Stiri

Shopping online și retail pe smartphone pentru Carrefour România

26.07.2013

Comerțul se dezvoltă spre noi strategii și planuri în România, Carrefour reușind să își implementeze săptămâna aceasta primul său magazin online pe piața autohtonă. După trei luni de stand-by cu forma pilot a acestui shop, francezii de la Carrefour au reușit să implementeze cu succes un nou tip de format shopping bazat pe forma online.

„Platforma de comert online cuprinde in acest moment aproximativ 10.000 de produse, cu 3.000 mai multe decat la lansarea sa in urma cu 3 luni. Lucram in mod continuu la extinderea gamei de produse puse la dispozitia clientilor nostri.” a declarat Radu Butufe, director e-comerce Carrefour România, conform ziarului Finanțiștii. Pentru moment acest serviciu oferite de Carrefour este disponibil pentru București și localitățile limitrofe Capitalei, livrarea produselor cumpărate fiind făcută la domiciliul clientului. Orice client Carrefour dorește să apeleze la serviciile e-commerce al retailerului trebuie să știe însă că este percepută o comandă minimă de 150 de lei, taxa de livrare ajungând la valoarea de 15 lei indiferent de adresa de livrare.

Carrefour România nu este însă singurul retailer de la noi din țară care și-a extins comenzile și în domeniul online. Rețeaua Metro deține de ceva timp un magazin virtual asemănător pentru produse de birotică, paptărie sau electronice și electrocasnice. Pentru următoarea perioadă Carrefour România își dorește dezvoltarea unui site specializat pentru smartphone-uri, încercând astfel să acopere o arie mult mai mare de răspândire în zona customer service. Conform celor de la Carrefour, site-ul pentru smartphone-uri ar urma să fie funcțional până la finele acestui an.

Sursă: Finanțiștii.ro