Stiri: Companii

Și tu faci aceste greșeli de curățenie, fără să-ți dai seama!

31.05.2018

Atunci când dorim să ne bucurăm de o viață sănătoasă, curațenia în locuință este esențială. Totuși, când vine vorba despre păstrarea igienei în baie, există câteva greșeli pe care tindem să le repetăm, fără a ne da seama.

Știai că pe capacul de WC își găsesc adăpostul în jur de 50 de bacterii pe fiecare centimetru pătrat, printre care s-ar putea afla și E-coli sau stafilococul auriu? Sună dezgustător, însă această problemă reală îți poate pune serios sănătatea în pericol.

Wirquin Romania, producător de echipamente sanitare inovatoare, îti prezintă cele mai frecvente greșeli pe care le faci în igienizarea toaletei, dar și soluțiile la care poți recurge pentru a scăpa de grija bacteriilor și a microbilor din baie.

  1. Tragi apa la toaletă cu capacul de WC ridicat

Bacteriile, virusurile și particulele de mizerie din toaletă se răspândesc în aer, contaminând obiectele din baie, cum ar fi chiuveta, hârtia igienică, prosopul și chiar periuța de dinți.

  1. Uneori, uiți să te speli pe mâini înainte și după folosirea toaletei

Spălarea atentă a mâinilor, înainte și după folosirea toaletei, reprezintă una dintre modalitățile importante pentru a împiedica raspandirea germenilor patogeni.

  1. Folosești prea mulți dezinfectanți toxici

Îți dorești să câștigi “lupta” cu bacteriile și ajungi să investești, frecvent, în fel de fel de soluții de curățare și în dezinfectanți. Studiile realizate de-a lungul timpului de cercetătorii din străinătate au arătat că unele substanțe sunt foarte toxice, fiind asociate chiar și cu riscul apariției unor boli pulmonare extrem de grave.

  1. Pui peria de toaletă umedă în suportul ei, după fiecare utilizare

Este bine știut faptul că umezeala favorizează multiplicarea bacteriilor. Ideal ar fi ca peria de WC să fie dezinfectată după fiecare utilizare, apoi lăsată lângă vasul de toaletă, până se usucă.

Echipamentul sanitar antibacterian – o soluție la îndemâna oricui

WIRQUIN România te ajută să scapi de grija temutelor bacterii cu ajutorul unui sistem revoluționar, format din două obiecte sanitare antibacteriene: un capac și un rezervor de toaletă de ultimă generație.

Este vorba despre două articole sanitare eco-friendly, realizate dintr-un material biodegradabil. Producția lor presupune încoporarea unui aditiv care conferă proprietăți antibacteriene care nu afectează în niciun fel sănătatea oamenilor. Mai mult decât atât, produsele noastre împiedică apariția și dezvoltarea bacteriilor pe suprafețele lor, pe toată durata utilizării. În plus, rezervorul de toaletă este dotat cu un mecanism electronic ingenios de acționare a apei, fiind astfel evitat contactul mâinilor cu respectivul produs”, a declarat Mihai Popovici, director Dezvoltare WIRQUIN România, companie prezentă pe piața națională încă din anul 1999.

De asemenea, cele două produse revoluționare garantează o dezinfecție eficientă a grupurilor sanitare la fiecare 10.000 de cicluri de apă. Aditivul antobacterian prezent în componența capacelor și rezervoarelor WIRQUIN respectă standardele ISO 22196 privind evaluarea activității antibacteriene a materialelor plastice și figurează atât în inventarul Agenției pentru Protecția Mediului din SUA, în cel al Administrației Americane pentru Medicamente, cât și în regulamentul UE cu privire la produsele biocide.