Stiri: Companii

Sibiu: Peste 180 de antreprenori şi manageri au participat la IMMReStart

14.05.2015

Pe data de 12 mai, peste 180 de antreprenori și manageri din Sibiu și zonele învecinate au participat la evenimentul „IMM ReStart – Descoperă-ți potentialul”, organizat de Doingbusiness.ro. Conferinţa a oferit participanților – în principal antreprenori, top manageri, manageri ai departamentelor financiar, resurse umane, vânzări, IT sau achiziții a€“ ocazia de a descoperi noi oportunități de dezvoltare personală și a afacerii.

Specialiști din companii de renume au prezentat o perspectivă completă asupra unor subiecte de mare actualitate a€“ din sfera consultanței fiscale, financiare și legislative, a noutăților din domeniul tehnologiei, dar și tehnicilor și instrumentelor de dezvoltare personală a€“ în cadrul unui eveniment complex.

În deschidere, Eugen Iordănescu, Director General al CCIA Sibiu a făcut o trecere în revistă a modalităților prin care este susținută creșterea eficienței operatorilor economici, prin intermediul unui mix eficient între cooperare și competiție.

După aceea, următoarele prezentări au dezbătut tematici legate de optimizarea activității și noile reglementări fiscale și legislative în 2015 (EY România), asigurarea afacerii și managementul riscului (Allianz-Țiriac Asigurări), alegerea partenerilor de afaceri potriviți, insolvență și asigurarea de credit comercial (Coface) dar și oportunități și formalități de accesare a fondurilor europene (REI Finance Advisors).

A doua sesiune de plen a fost centrată pe descoperirea potențialului prin tehnici și instrumente de dezvoltare personală. Participanții au aflat de la Equatorial cum pot crește performanță angajaților, iar EY România a dezvăluit cum pot fi produse schimbări în comportamentul consumatorului.

Sesiunea de workshop a abordat subiecte cu aplicabilitate imediată: optimizarea costurilor prin soluții fixe și mobile (Telekom România), analiză inteligență a datelor (TNT Computers – Partener Microsoft România) și direct marketing, generare leaduri de vânzări, comunicare și portalurile de business (Kompass România).

„Sibiu este a treia oprire pe traseul Caravanei <<IMM ReStart redefineşte-ți potențialul>> din 2015 și, la fel că și în cadrul evenimentelor precedente, am urmărit și de această dată să oferim participanților interactivitate și un cadru potrivit de a găsi răspunsuri la propriile întrebări și probleme. În acest context, întâlnirile private cu vorbitorii conferinței,€“ deja o marca recunoscută a evenimentelor IMM Restart, au abordat tematici din sfera noutăților prevăzute în codul fiscal, instrumente de direct marketing și soluții pentru obținerea informațiilor despre furnizori și potențiali clienți și, nu în ultimul rând, fonduri disponibile pentru afaceri. Inițiativă s-a bucurat și la Sibiu de o primire foarte bună, peste 180 de persoane participând la aceste sesiuni practice”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

Proiectul va continua în acest an cu evenimente organizate la Pitești (28 mai 2015), Iași (9 iunie 2015), Târgu Mureș (17 septembrie 2015), Galați/Brăila (15 octombrie 2015) și Oradea (19 noiembrie 2015).