Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană

07.08.2018

Cultura gastronomică locală și bogăția culinară din Transilvania au făcut ca zona Sibiului să devină prima regiune din țară care deține titlul de “European Region of Gastronomy”, context în care produsele tradiționale devin ambasadori ai zonei și punctele de atracție pentru cei care apreciază preparatele tradiționale de mult uitate sau care își doresc să petreacă o zi în natură, dar și o ocazie de a sărbatori cultura culinară a locului. Două evenimente de acest gen sunt planificate în perioada 11-12 august 2018, și anume Angus Steak Mega Show și a doua ediție a evenimentului ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!”,

Angus Steak Mega Show – avanpremiera acestei sărbători culinare de un an va avea loc weekendul acesta în Muzeul Astra. Vizitatorii sunt așteptați să deguste carnea de vită Premium Angus cu ocazia preparării celui mai mare taur la proțap din țară, un taur de 1700 kg. Carnea de vită Angus va fi gătită în cadrul unui show culinar live pus la cale cu măiestrie de organizatori și susținut de Chef Radu Zărnescu. Cei interesați pot afla toate detaliile despre acest eveniment de pe pagina de Facebook a producătorilor, Karpaten Premium Angus. Carnea Angus este celebră la nivel mondial pentru calitatea și gustul său, fiind prezentă pe meniul oricărui amator de carne de vită. Premium Angus din Transilvania este produsă din bovine cu o genetică de top, crescute în mod natural, în sistem extensiv, pe pășunile românești, din ferma Karpaten Meat GROUP.

Tot carnea de vită Premium Angus va putea fi degustată și la a doua ediție a evenimentului ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!”, din Piața Mică, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, un proiect realizat de Asociația e-Xplorator în parteneriat cu “Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Organizatorii vin în întâmpinarea participanților cu un eveniment menit să aducă în prim plan cultura gastronomică locală și bogăția culinară a zonei.

 

Citiți și despre: