Stiri: IT&C

Siemens a finalizat preluarea LMS România

29.07.2014

Siemens România a finalizat preluarea părţilor sociale ale LMS România SRL, compania extinzându-şi astfel prezenţa locală în domeniul software-ului industrial. Noua companie, denumită Siemens Industry Software SRL, are sediul în Braşov şi este deţinută integral de Siemens România (Siemens SRL), începând de astăzi.

LMS International a fost achiziţionată de Siemens AG la nivel global la sfârşitul anului 2012.

“Siemens Industry Software întăreşte poziţia Siemens în piaţa locală de IT, unde avem deja peste 200 angajaţi. Centrele noastre de cercetare-dezvoltare din Braşov oferă servicii de inginerie şi IT pentru clienţi din întreaga lume, în diverse sectoare precum cel industrial, de sănătate sau energie. Plănuim să investim şi să creştem în continuare în Braşov, – oraş pe care îl considerăm unul dintre cele mai importante hub-uri tehnologice din România – precum şi în alte oraşe din ţară”, a declarat George Costache, CEO al Siemens România.

Siemens Industry Software SRL oferă software, hardware şi servicii de inginerie pentru simularea şi testarea sistemelor mecatronice utilizate de companii producătoare de automobile, avioane sau echipamente energetice. Printre clienţii săi se număra companii precum Renault, Daimler şi Airbus.

“În Braşov, peste 80 de ingineri specializaţi în software, hardware şi mecatronică colaborează cu echipe din Belgia, Germania, Franţa, SUA şi Olanda pentru dezvoltarea produselor şi serviciilor Siemens PLM. Soluţiile oferite de Siemens Industry Software răspund deja provocărilor complexe cu care se vor confrunta în viitor producătorii de autovehicule, aeronave şi echipamente industriale în procesul de integrare pe scară largă a sistemelor inteligente. Abordăm o gamă largă de atribute ale calculelor inginereşti prin simulare mecatronică “model-based” şi prin soluţii avansate de testare”, a explicat Cristi Irimia, directorul general al Siemens Industry Software SRL.

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte în care a fost implicată şi echipa Siemens Industry Software SRL din Braşov este contribuţia la dezvoltarea software-ului Siemens utilizat în construcţia robotului Curiosity pentru NASA.