Stiri: IT&C

Siemens investeşte 4,5 milioane euro într-un nou centru în Cluj

18.08.2014

Siemens deschide în ţara noastră noul centru R&D, sub brandul companiei subsidiare Evosoft. Compania îşi extinde astfel prezenţa pe piaţa locală în domeniu IT, iar până în 2017 intenţionează să angajeze 210 persoane, care vor lucra în proiecte globale de dezvoltare de software şi produs pentru toate diviziile Siemens.

Investiţia în deschiderea noului sediu se ridică la peste 4,5 milioane euro şi include costuri aferente chiriei pe următorii cinci ani, costuri de amenajare şi investiţia iniţială în infrastructură.

“Compania Siemens este prezentă în Cluj-Napoca de peste 20 de ani. Relaţia noastră cu oraşul este un parteneriat de lungă durată şi, de aceea, am investit continuu în educarea tinerei generaţii de ingineri, dezvoltând o legătură strânsă cu universităţile tehnice din oraş. Începând cu luna august, facem un pas firesc: creştem într-o nouă direcţie şi ne dorim să recrutăm cei mai buni ingineri din zonă care să lucreze într-unul dintre cele mai moderne centre IT ale Siemens din România”, a declarat George Costache, CEO al Siemens România.

Noul sediu ocupă integral clădirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafață de peste 3000 de metri pătraţi. Realizarea întregului proiect, de la concept la execuţie, a fost integral coordonată de dezvoltator, care a predat la cheie spaţiul la 1 august, conform planului iniţial. Amplasarea în parcul tehnologic Liberty Technology Park Cluj, precum şi structura modernă, tip “open space”, vor constitui factori importanţi în atragerea talentului din piaţa locală.

“Siemens şi Evosoft au ales deschiderea unui nou centru în Cluj-Napoca datorită nivelului înalt de educare al tinerilor absolvenţi şi poziţiei georgrafice favorabile a ţării în Europa. Piaţa românească este foarte competitivă şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem soluţiile dezvoltate de inginerii din Cluj Napoca livrate către clienţi din toată lumea”, a declarat Stephan Sonnenberg, Chief Operating Officer al evosoft GmbH.

Compania a demarat deja angajările în municipiul Cluj-Napoca prin intermediul unei ample campanii de recrutare.

Aceasta se desfăşoară prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universităţile cu profil tehnic din oraş, prezenţa la târgurile de job-uri locale şi prin intermediul companiilor locale de recrutare.

Majoritatea poziţiilor deschide sunt pentru dezvoltatori de software sau produs şi testeri.