Stiri: Stiri

Sierra Fund a vândut două mall-uri pentru 144,5 milioane euro

23.12.2013

Fondul de retail pan-European, Sierra Fund, a vândut cu 144,5 milioane de euro centrele comerciale Valecenter (Marcon, Veneţia) şi Airone (Monselice, Padova) către Blackstone Real Estate Partners IV şi Blackstone Real Estate Partners VII (“Blackstone”)

Valoarea tranzacției este conformă cu cele mai recente evaluări independente ale proprietăţilor.

”Aceste tranzacţii reflectă abilitatea noastră de a crea valoare pe termen lung pentru investitori în centrele comerciale pe care le administrăm, precum şi strategia noastră de recirculare a capitalului pentru creşteri viitoare. Acest lucru ne permite să ne continuăm expansiunea internaţională pe pieţele în care operăm în prezent şi, în acelaşi timp, pe noi zone geografice”, a declarat Fernando Oliveira, CEO-ul Sonae Sierra.

Conform lui, compania pe care o reprezentă caută oportunităţi de dezvoltare în Italia, unde deține menţinem o prezenţă stabilă

Centrul comercial Valecenter a fost inaugurat în anul 1993 şi achiziţionat de Sierra Fund în 2005.

Mall-ul are o suprafaţă închiriabilă brută de 59.839 metri pătrați şi aproximativ 2.600 de locuri de parcare. Anul trecut, Valcenter a fost vizitat de peste cinci milioane de persoane iar vânzările sale totale au depăşit suma de 134 de milioane de euro.

Central commercial Airone a fost inaugurat în 1997 şi cumpărat de Sierra Fund în anul 2005. Acesta are o suprafaţă brută închiriabilă de 15.690 metri pătrați şi 1.200 de locuri de parcare.

În 2012, Airone a fost vizitat de peste 2 milioane de personae, iar vânzările totale au depăşit suma de 16,2 milioane de euro.