Stiri: Companii

Signal Connect Timișoara: Cum se face recrutarea angajaţilor pe reţelele de socializare?

28.10.2015

Pe 22 şi 23 octombrie, peste 130 de profesionişti în resurse umane au luat parte la conferința de HR Signal Connect din Timişoara. Aceştia au beneficiat de prezentări, dezbateri și workshop-uri, susținute de opt speakeri de renume la nivel internațional și național.

Vorbitorii au susținut prezentări și dezbateri pe teme de interes pentru profesioniștii în HR precum leadership, comunicare organizațională, engagement sau atragerea talentelor. Subiectele au fost incluse în tematica celei de-a III- a ediții a evenimentului Engaging Cultures.

Katrina Collier, keynote speaker, a susținut o prezentare legată de modul în care profesioniștii pot folosi social media în recrutarea candidaților.

Katrina Collie a oferit trei pași în procesul de recrutare pe reţelele de socializare: 

– să ai o imagine bună online

– să fii curios cu privire la candidați, la nevoile acestora

– să fii atent la managementul timpului.

Pe parcursul celor două zile ale conferinţei a fost prezent și CEO-ul Signal Iduna, Leslie Breer, care a ținut discursul de deschidere al celei de-a treia ediții Signal Connect, dar și Dan Dobre, Director Comercial Signal Iduna.

„Signal Connect a devenit, după doar 3 ediții, un eveniment care aparține comunității de HR. Pornită din dorința de a contribui la formarea și dezvoltarea unui grup care să dezbată teme de interes și să fie informat asupra noilor tendințe din domeniu, conferința a devenit o constantă care atrage din ce în ce mai mult interes și energie pozitivă. De aceea, vom continua acest proiect și în anii care urmează, încercând să îi creștem permanent nivelul, prin participarea profesioniștilor din domeniu și a cât mai multor voci reprezentative din industrie”, a afirmat Dan Dobre.

Evenimentul a fost organizat de Signal Iduna, în parteneriat cu Libero Events, iar pe lista vorbitorilor s-au aflat: Alexandra Pegg (European HR Planning Manager Samsung Electronics), Katrina Collier (Social Media Recruiter, Director&Founder Winning Impression), Ioana Marcu (HR Director Orange), Monica Vijeu (Fondator TalentZone), Ioana Piper (HR Manager Supremia Grup), Sorin Faur (HR Coordinator pentru Europa de Est și Balcani BDO), Mirela Crețu (Kimball Electronics) și Alexandra Chivu (HR Director Elefant.ro).