Stiri: Agricultura

Programul de susţinere a producţiei de legume 2022

Siguranţa alimentară, discutată în cadrul AFWCG

23.06.2015

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au organizat la București, în perioada 16 — 17 iunie, cea de-a 47-a întrunire a Grupului de Lucru Comunicare al Forumului Consultativ al EFSA (Advisory Forum Working Communication Group—AFWCG).

Aceasta este cea de-a doua reuniune a acestui grup de specialiști, organizată în colaborare de cele două autorități, care se desfășoară în țara noastră.

La întrunire au participat câte un reprezentant al fiecărui Stat Membru, din partea EFSA, o delegație condusă de către doamna Shira Tabachnikoff, Consilier Internațional pentru Cooperare la Departamentul de Comunicare și Relații Externe, iar din partea ANSVSA, doi specialiști, unul membru al Grupului de Lucru Comunicare al EFSA și celălalt, membru al Forumului Consultativ al EFSA.

„EFSA elaborează opinii științifice pentru managerii de risc din întreaga Europă, dar ne bazăm pe dumneavoastră în calitate de membri ai Grupului de Lucru Comunicare al Forumului Consultativ, dar și pe Punctele Focale EFSA din Statele Membre, pentru a le disemina la nivel național”, a afirmat Președintele ANSVSA, dr. Dumitru Băiculescu.

În cadrul întâlnirii, membrii AFWCG au prezentat și au discutat diferite aspecte și teme de actualitate, care privesc atât spațiul național al unui stat membru, dar și cel al Uniunii Europene.

Un reprezentant al unei organizații non guvernamentale din Marea Britanie (Sense about Science) a fost invitat să participe la reuniune, unde a prezentat activitatea acesteia în cadrul unor campanii publice pentru a determina publicul să își formeze opinii clare în ceea ce privește sănătatea și știința.

Cei prezenți au participat și la o sesiune de instruire care a urmărit îmbunătățirea abilităților de comunicare, către reprezentanții mass-media, a subiectelor din domeniul științific.