Producatori

SILVANIA WORSTED SPINNING

Silvania Worsted Spinning SRL, cea mai modernă filatură de lână pieptănată din România

01.10.2018

Un secol de fire de lână, inovație textilă și leadership în sprijinul filaturii de lână din România. Grupul Sǖdwolle, lider mondial în producția de fire de lână pieptanată, își începe activitatea în România în 2010, prin achiziția filaturii de lână din Șimleu Silvaniei, înființându-se astfel Silvania Worsted Spinning Simleu Silvaniei. Istoria ființării unei filaturi în același loc a început în 1981, când a fost înființată prima filatură de  bumbac din județul Sălaj. “Putem concentra numele Sǖdwolle în câteva cuvinte, un secol de fire de lână, inovație textilă și leadership”, ne-a declarat Dl. Robert Kaminszky, General Manager al Silvania Worsted Spinning Simleu Silvaniei.

Sǖdwolle este prezent pe toate continentele. Filaturi, vopsitorii și centre de distribuție sunt prezente în Germania, România, Polonia, Italia, Bulgaria, China, Canada, USA, o fermă în Australia și, în curând, se va deschide o nouă unitate de producție în Vietnam. Întreaga producție realizată în România este destinată exportului. Firul produs aici ajunge pe cele mai mari piețe de desfacere din întreaga lume și se regăsește în produsele create în marile case de modă de pe mapamond.

Cu o istorie ce a început în 1918, an când se înregistrau primele activități textile ale familiei proprietare, Südwolle a devenit liderul pieței mondiale pentru fire de țesut și un furnizor premium de fire de înaltă calitate pentru bărbați și femei.  Astăzi, tradiția sprijină o afacere modernă și dinamică.

 Un secol de fire de lână, inovație textilă și leadership

Misiunea SWS este de a oferi clienților din întreaga lume produse de cea mai înaltă calitate, prin excelență în fabricație. “Ne construim afacerea pe încredere, grijă față de angajați și parteneri, respect, sprijin și ascultare activă”, a continuat Dl. Robert Kaminszky, General Manager al Silvania Worsted Spinning Simleu Silvaniei.

SWS se angajează să ofere cele mai bune soluții pentru clienți într-o manieră durabilă și axată pe parteneriat. “Pregătim și filăm fibre textile. Suntem singura filatură de lână pieptănată din România”, a explicat Dl. Robert Kaminszky. La SWS sunt produse fire colorate și naturale de lână 100% și amestecuri de lână. Fluxul tehnologic asigură producția de fire destinate ţesăturilor şi tricoturilor fine, în special.

Obiectivul companiei este să mențină performanța și calitatea producției la nivelul superior, să rămână cel mai de încredere furnizor în industria firelor de lână pieptănată, preferat de clienții din întreaga lume

Firele produse în SWS și în Sǖdwolle se regăsesc sub colecția a mai multor branduri: Sudwolle (țesături de lux), Biella Yarn (fire tehnice), Yarn in Motion (Tricotaje), Richter (tricotaje), HF (ciorapi), GTI (fire de lux) și STOHR (fire de circulare).

La baza tehnologiei folosite se află sistemul de filare a firelor pieptănate. Tehnologia este destinată obţinerii de fire fine, din fibre lungi. Procesul tehnologic de obţinere a firelor tip lână pieptănată este foarte complex, de lungă durată şi diferă în funcţie de materia primă folosită (lână pură, amestecuri de lână cu fibre chimice, alte amestecuri etc.)

SWS contribuie la consolidarea poziției Sǖdwolle Grup drept cel mai mare producător de fire de lână pieptănată din toată lumea. Oferta cuprinde o gamă amplă de stocuri pe toate firele standard, lână și amestecuri, într-o paletă de culori sezoniere, fire naturale, de înaltă calitate și un serviciu de stocuri globale – cu expediere în 24 de ore. „În SWS suntem creatorii unor fibre de generație nouă, care ne asigură tranziția spre o piață extrem de competitivă pe plan mondial”, susține Dl. Robert Kaminszky.

Generații de absolvenți de inginerie textilă, reuniți la SWS

 În prezent se asigură un flux de producție constant, 7 zile din 7, cu 350 de angajați. Din 2013, compania și-a concentrat atenția pe dezvoltarea continuă a echipei.  Cursuri interne sau livrate de parteneri externi, variate etape de formare profesională, cursuri academice, de licență și de masterat, au stat la baza construcției de astăzi. “Ne bucurăm să avem printre angajații noștri primele generații de absolvenți ai celor mai bune facultăți cu profil inginerie textilă din țară”, precizează Dl. Robert Kaminszky, General Manager.

De-a lungul timpului, Silvania Worsted Spinning a construit treptat și a prețuit parteneriatele dezvoltate cu facultățile de textile de renume din cadrul universităților precum Gh. Asachi din Iași, Aurel Vlaicu din Arad sau Universitatea din Oradea

Aceste parteneriate au fost un real succes și au asigurat colaborări concretizate în numeroase proiecte de inovație actuală. Dezvoltarea profesională a angajaților a urmat cursul firesc și a condus spre creșterea productivității, spre asigurarea unei calități constante, spre asigurarea livrării la timp către toți clienții și spre satisfacția celor mai exigenți dintre aceștia.

Investiții în tehnologie și îmbogățirea portofoliului de produse

Investițiile realizate de companie au fost făcute treptat și au vizat retehnologizarea, renovarea totală a clădirilor, amenajarea spațiilor interioare și exterioare, extinderea spațiilor de depozitare ș.a. “Revin asupra tehnologiei avansate atinse în producerea firelor, prin care am reușit să creăm noi generații de fire, unice, rezistente, competitive”, subliniază Dl. Robert Kaminszky. În prezent, compania se orientează către schimbarea mașinilor, instalarea unor  echipamente tehnologice noi, pentru a se menține între cei mai competitivi  furnizori de pe piață.

Printr-un îndelungat proces de redefinire, valorificare a oportunităților și printr-o strategie de construcție bine pusă la punct, SWS a reușit să devină un nume important în producția de fire de lână pieptănată, o afacere cu tradiție, modernă și eficientă

Totodată, în mod firesc, au urmat îmbunătățirea condițiilor de muncă și investițiile în formarea angajaților, investiții ce au contribuit la dezvoltarea și la stabilitatea societății. Compania a parcurs, alături de întreaga echipă SWS și Sudwolle, o etapă de redefinire, de valorificare a oportunităților, de construcție, iar în prezent se află în etapa de consolidare și de asigurare a stabilității proceselor de fabricație.

Evoluția financiară

Din punct de vedere al evoluției financiare, Silvania Worsted Spinning a încheiat anul 2017 pe locul secund la nivel județean, cu o cifră de afaceri de 200 de milioane de Ron, iar în 2018 cifra de afaceri va depăși anul precedent. Bazându-se pe parteneriatele stabilite și pe o strategie de afaceri bine pusă la punct, SWS, singura filatură de lână pieptănată din România, cu producție destinată în întregime exportului, ajunge pe cele mai mari piețe de desfacere din întreaga lume și contribuie la consolidarea poziției grupului Sudwolle – drept cel mai mare producător de fire de lână pieptănată la nivel mondial.