Stiri: Sanatate

Stare de alertă epidemiologică.

Simptome gripă: Indicii care trebuie să te trimită la medic

28.10.2019

Simptome gripă. Simptome gripă copii. Primele cazuri de gripă au apărut deja în România. Odată cu răcirea vremii, numărul lor va crește. Și, în acest context, vă oferim toate informațiile pe care trebuie să le știți despre gripă.

Gripa este o infecție respiratorie acută, fiind cauzată de virusuri gripale care circulă în întreaga lume. Ele pot afecta orice persoană, indiferent de vârstă.

Simptome gripă. Principalele simptome ale gripei sunt:

  • febră mare de peste 38 grade C
  • dureri musculare
  • frisoane
  • dureri de cap
  • tuse seacă
  • oboseală
  • durere de gât
  • congestie nazală
  • slăbiciune

Simptome gripă copii. Cum se transmite gripa?

Gripa este o infecție care se răspândește ușor de la o persoană la alta prin aer. Mai exact, este vorba de tuse și strănut, precum și prin mâini sau suprafețe contaminate.

Simptome gripă. Simptome gripă copii. Fiecare sezon gripal durează între două și patru luni.

Totuși, gripa poate fi prevenită prin vaccinare.

Citește și Când se face vaccinul antigripal?

Simptome gripă. Diferența dintre gripă și răceală

La prima vedere, răceala și gripa au simptome comune. Însă, fiecare are particularități care le diferențiază. Dacă acestea sunt cunoscute, pacientul poate lua din timp măsurile corecte de combatere și diminuare a gravității bolii.

Principala diferență dintre răceală și gripă este aceea că răceala are o durată mai scurtă și este mai puțin agresivă decât gripa. Așadar, gripa durează mai mult și poate afecta sever organismul.

Simptome gripă. Simptome gripă copii. Răceala debutează cu stări de oboseală, strănut, dureri de cap și dureri în gât. Acestea sunt urmate de creșterea mucozității nazale și modificări de culoare a pielii, care capătă un aspect palid.

Gripa se manifestă brusc și violent. Aceasta vine cu febră înaltă (39-40°C), frisoane, stare generală de rău și dureri puternice de cap, ochi și mușchi, tuse seacă.

În fiecare an, 5% -10% dintre adulți și 20% – 30% dintre copii se îmbolnăvesc de gripă.

Citește și Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea antigripală

Simptome gripă copii. Cazuri de gripă

La nivel european, anual gripa sezonieră produce între 4 și 50 de milioane de cazuri simptomatice. Totodată, 15.000 – 70.000 de cetățeni europeni mor în fiecare an de problemele de sănătate cauzate de gripă.

Cel mai mare risc de complicații apare în rândul femeilor gravide, al copiilor cu vârsta sub 59 de luni, al persoanelor în vârstă, al persoanelor care suferă de boli cronice și al personalului din sistemul medical.