Simulare BAC 2025. Simularea probelor scrise din cadrul examenelor naționale pentru elevi (an școlar 2024 – 2025), organizată la nivelul întregii țări de către Ministerul Educaţiei și Cercetării, programează, în intervalul 24 – 27 martie, următoarele teste aferente examenului național de bacalaureat:
1.318 unități de învățământ liceal
Simularea se va organiza în 1.318 unități de învățământ liceal, numărul de elevi implicați – estimativ – fiind de aproximativ 123.000.
Disciplinele la care se desfășoară simularea probelor scrise sunt: limba și literatura română – proba E)a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E)b), matematică, istorie – proba E)c), fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – proba E)d).
Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației și Cercetării. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.
Evaluarea lucrărilor
Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației și Cercetării.
Rezultatele vor fi comunicate individual (marți, 8 aprilie) și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ liceal prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și în cadrul consiliilor profesorale. Obiectivul urmărit: adoptarea celor mai potrivite măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din sesiunile iunie și iulie – august 2025.
Notele nu vor fi trecute în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.
Citește și Când se anunță rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2025?