Stiri: Sanatate

Simularea pentru admiterea la Medicină are loc sâmbătă

09.05.2016

Societatea Studenților în Farmacie București (SSFB) creează o oportunitate unică pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a, prin organizarea Simulării examenului de admitere, la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Prin participarea la simulare, elevii își pun la încercare cunoștințele de chimie organică, anatomie și biologie vegetală și în același timp, experimentează emoțiile susținerii examenului de admitere.

„Se știe că de multe ori reușita la un examen poate fi umbrită de emoțiile care îl cuprind pe participant. Din dorința de a antrena și de a ajuta elevii să facă față acestora, pentru a dovedi că s-au pregătit stăruitor pentru admiterea la facultate, voluntarii SSFB, studenți ai Facultății de Farmacie UMF „Carol Davila”, deschid porțile facultății în data de 14 mai 2016 pentru susținerea Simulării examenului de admitere. Au dat curs acestei oportunități 553 de elevi din liceele din toată țara”, au afirmat organizatorii simulării.

La examenul de admitere ce va urma în luna iulie, participanții luptă pentru unul din cele aproximativ 140 de locuri bugetate de stat și pentru cele 100 de locuri în regim cu taxă.

Conform acestor date, putem spune că la simulare se remarcă o concurență de 3,95 participanți pentru un loc la buget și 2,31 participanți pentru un loc per total.

Subiectele de la simulare sunt elaborate de aceeași comisie ca și la examenul de admitere, iar gradul de dificultate este echivalent între cele două examene.

Sistemul de evaluare este similar cu cel de la admitere, iar condițiile de corectare și de afișare a rezultatelor sunt conforme cu metodologia de admitere.