Stiri: Social

Programul Erasmus 2022 - 2023

Sindicatele din învăţământ: Modificarea structurii anului şcolar este una justă

14.09.2015

Sindicatele din învăţământ sunt de părere că măsura luată de Ministerul Educației de a modifica structura anului școlar, este una justă, chiar dacă aceasta s-a făcut cu întârziere, conform unui comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

„Modificarea structurii anului școlar 2015-2016, făcută, ce-i drept, după ce a fost stabilită o altă variantă, în sensul de a se mări cu o săptămână vacanța de iarnă și de a se amâna tot cu o săptămână încheierea cursurilor, este una benefică, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice”, a precizat președintele FSLI, Simion Hancescu.

Conform reprezentanţilor FSLI, era nevoie de prelungirea cu o săptămână a vacanței de iarnă, având în vedere că în prima săptămâna după Anul Nou prezența la ore este scăzută în multe şcoli, întrucât în această perioadă mai sunt două sărbători foarte importante și cu tradiție pentru creștinii ortodocși.

„Prelungirea cu o săptămână a vacanței de iarnă este benefică și din alt punct de vedere. Această măsură conduce și la o economie importantă, pe care statul român o face la cheltuielile privind încălzirea spațiilor școlare și iluminarea acestora”, a mai spus președintele FSLI.