Stiri: Constructii

Siniat a furnizat 400.000 mp de plăci de gips-carton pentru Mega Mall

10.07.2015

Siniat România, unul dintre producătorii și furnizorii de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, a furnizat peste 400.000 de metri pătrați de plăci de gips-carton pentru construcția Mega Mall, centrul comercial cu cea mai mare suprafață construită din România.

Sistemele Siniat au acoperit peste 80% din necesarul de plăci de gips-carton pentru compartimentarea atât a spațiilor comerciale din cadrul Mega Mall, cât și a multiplexului Cinema City. Plăcile Siniat au fost alese pentru performanțele acustice ridicate, rezistența mare la foc și rezistența la umezeală.

Astfel, pentru a asigura cele mai înalte standarde în ceea ce privește performanța acustică, au fost folosite sisteme de gips-carton standard care au avut în componența lor plăci NIDA Acustic 12,5 mm. Acest tip de placă este destinat în principal realizării sistemelor de compartimentare cu înalte performanțe acustice, cum sunt pereții de cinema, pentru care soluțiile Siniat sunt economice și au performanțe înalte, atestate de măsurători în laboratoarele oficiale. Un mediu acustic corect înseamnă conlucrarea fenomenelor de absorbţie şi de reflexie a sunetului, aspect foarte important pentru încăperile cu volum mare, cu cerinţe superioare în ceea ce priveşte confortul acustic.

În ceea ce privește rezistența la foc, au fost folosite sisteme de gips-carton utilizând plăci NIDA Flam 12,5 mm și NIDA Flam 15. Plăcile au coeziunea miezului îmbunătățită la temperaturi înalte și se folosesc în spații cu maximum 60% umiditate, unde există cerințe de protecție împotriva incendiilor (pereți, placări, plafoane).

“Prin suprafața totală construită și detaliile de arhitectură, Mega Mall este un proiect complex, care a necesitat materiale de construcții de cea mai înaltă calitate. Sistemele Siniat asigură un nivel ridicat de siguranță atât acustic, cât și la foc și la umezeală, elemente cruciale pentru un centru comercial, care este preocupat în permanență de asigurarea celui mai ridicat grad de confort pentru clienții săi”, a declarat Bogdan Tulbure, Technical & Marketing Manager Siniat România.

Siniat a furnizat sisteme performante de gips-carton pentru majoritatea centrelor comerciale din București și din țară, printre cele mai recente fiind Ploiești Shopping City, AFI Palace Ploiești, Auchan Titan şi Coresi Shopping City Brașov.