Producatori

SIR Safety, cel mai mare producător de încălțăminte de protecție

01.03.2017

SIR Safety Company a luat naștere în anul 2010 și are ca obiect de activitate comercializarea de încălțăminte și echipamente de protecție produse de grupul de firme SIR Safety, grup din care compania face parte. Firma mamă, SIR Safety, este o companie condusă de un management mixt, românesc și italian, cu o importantă experiență în domeniu, producând încălțăminte de protecție încă din anul 1994.

„Suntem lideri în România în ceea ce înseamnă încălțăminte de protecție, dar comercializăm toată gama de echipamente de protecție. Mereu venim cu îmbunătățiri, suntem creativi, lansăm colecții noi, avem un departament de creație cu designeri italieni și români, participăm la târgurile internaționale de la Dusseldorf și Paris”, declară Carmen Petrov, managerul general al SIR Safety Company.

Gamă completă de echipamente de protecție

Deși activitatea principală a grupului SIR Safety este producția de încălțăminte de protecție – domeniu în care este lider de piață – societatea SIR Safety Company deține în portofoliu toate gamele din industriile de profil: încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii – mănuși, produse destinate protecției ochilor, protecției pentru lucrul la înălțime, protecției respiratorii, precum și alte obiecte de siguranță și protecție.

„Suntem lideri în România în ceea ce înseamnă încălțăminte de protecție, dar comercializăm toată gama de echipamente de protecție”, declară Carmen Petrov, managerul general al SIR Safety Company.

Cea mai recentă colecție pentru încălțăminte, lansată de SIR Safety, este linia Air Balance – o gamă de produse cu materiale inovatoare, care face ca această încălțăminte să fie modernă, ușoară, confortabilă, dar și cu un design elegant.

„Suntem deschiși mereu pentru inovații, căutăm materiale noi, inovatoare, prin participarea la târgurile importante de materiale sau prin contactele deschise cu furnizorii noștri. Ne dorim ca toți clienții noștri să beneficieze de încălțăminte și echipamente de protecție la cel mai înalt standard de calitate, să fie mulțumiți de produsele noastre, deoarece știm că este un domeniu în care muncitorii, purtând aceste echipamente, își pot proteja sănătatea, iar uneori chiar viața”, susține Carmen Petrov.

Prezentă pe piața internațională

Produsele SIR Safety sunt destinate tuturor industriilor care necesită echipamente de protecție, distribuirea acestora depășind granițele României, ajungând în țări precum Italia, Spania, Portugalia, Franta, Rusia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Germania, Israel, Polonia, Serbia, Tunisia sau Malta.

În plus, cu sediul central, un depozit și un showroom în Bacău și încă un showroom în București, SIR Safety Company și-a dezvoltat o rețea de distribuție națională. „Acoperim toată România, dar în fiecare an ne extindem rețeaua de distribuție atât pe plan local, cât și în afara țării”, completează managerul general al companiei.

Produsele SIR Safety, realizate de cei 450 de angajați calificați, au depășit granițele României, ajungând atât în țări din Uniunea Europeană, dar și extracomunitare.

La nivel de grup, echipa SIR Safety este formată din 450 de operatori, o parte dintre aceștia fiind angajați cu experiență, calificați la fosta fabrică Partizanul, din Bacău. Restul angajaților, precum și cei nou-veniți, beneficiază de calificare la locul de muncă. Firma comercială a grupului, SIR Safety Company are, în prezent, 25 de angajați.

„Din păcate, în ceea ce privește industria ușoară, nu mai există  școli profesionale care să califice operatori pentru acest domeniu, deci fabrica întâmpină greutăți în ceea ce privește angajarea. Acesta a fost și motivul pentru care s-au deschis alte puncte de lucru în Ucraina, Albania, Republica Moldova”, menționează directorul general al companiei comerciale.

Investițiile – un atu important

Unul dintre avantajele competitive care au determinat poziționarea SIR Safety ca lider de piață în domeniul producției de încălțăminte de protecție este faptul că grupul desfășoară atât activitatea de producție, cât și de distribuție. Acest lucru influențează, de asemenea, și prețurile produselor, care sunt mai bune decât ale companiilor care importă acest tip de produse.

Un alt avantaj este că grupul își desfășoară activitatea în România sau Europa, folosind cele mai bune materiale – pielea este importată din Italia, Brazilia și India – folosind totodată și cel mai bun poliuretan pentru tălpile injectate. În plus, grupul poate asigura clienților toată gama de produse pentru protecția muncii, prin intermediul companiei SIR Safety Company.

Atuurile grupului SIR Safety sunt produsele de calitate realizate în România sau Europa, prețurile competitive, materiile prime la standard european și garanția produselor în utilizare de 6 luni.

„Cel mai bun atu rămâne însă fabricat în România, la un standard înalt de calitate, și am observat că românii chiar răspund pozitiv la acest argument. Îmi doresc să ajungem să înțelegem că avem nevoie să fim uniți și în domeniul economic – producția românească trebuie sprijinită  și susținută pentru a putea crea locuri de muncă plătite corect, astfel încât să nu mai fie nevoie de tot acest exod în străinătate”, adaugă Carmen Petrov, managerul general al SIR Safety Company.

Competitivitatea SIR Safety este, de asemenea, datorată faptului că a investit întotdeauna în tehnologizare, în mașini noi de cusut, croit și injectat, mașini moderne mult mai rapide și mai eficiente. Cele mai recente investiții au fost efectuate anul trecut, compania achiziționând încă trei mașini de injectat, ca urmare a cererii mari de încălțăminte.

Pentru viitor, SIR Safety are deja un plan de investiții de 10 milioane de euro, investiții ce vizează un nou spațiu, mult mai generos, pentru producție, precum și schimbarea locației firmei comerciale a grupului, SIR Safety Company, aceasta urmând să fie relocată într-un spațiu modern și mult mai încăpător până la sfârșitul anului.

Sir Safety Company, firma comercială, are 25 de angajați, o cifră de afaceri de 10,8 milioane de euro și un profit de 1,2 milioane de euro în 2016

Planurile de viitor ale grupului de firme se bazează pe rezultatele financiare înregistrate în anul 2016, SIR Safety încheind anul cu o cifră de afaceri de 22,5 milioane de euro, rezultate care mențin trendul ascendent început de grup încă din anul 2010. Pentru anul în curs, conducerea societății preconizează o creștere de 30% a cifrei de afaceri la nivelul întregului grup.