Constructii

Sîrme și Cabluri, creștere prin investiții continue

01.04.2017

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 28 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2898

Compania a înregistrat o majorare a cifrei de afaceri, în comparație cu 2015. Anul 2016 a fost unul dificil pentru industria metalurgică din România și, implicit, pentru compania Sîrme și Cabluri. Cu toate acestea, fiind unul dintre cei mai renumiți producători de cabluri, societatea a reușit să crească și să se impună într-un domeniu extrem de competitiv prin intermediul investițiilor.

Cu un portofoliu complex, ce cuprinde variate tipuri de produse, precum cabluri de tracțiune, sârme trefilate și produse din oțel cu conținut scăzut de carbon, Sîrme și Cabluri investește continuu în dezvoltarea de noi produse, diversificând astfel gama de produse.

„În ultimii doi ani compania noastră, SÎRME ȘI CABLURI SA, a reușit să se dezvolte și să crească în piață, foarte greu, și a reușit să obțină rezultate prin investiții continue. Am reușit să intram pe piață cu produse noi și din produsele pe care le-am produs până acum am reușit să creștem dimensiunile și complexitatea cablurilor, la fel și la sârma galvanizată și cu protecție mai mare”, menționează Doron Zilberberg, administratorul Sîrme și Cabluri SA.

Sîrme și Cabluri lucrează permanent la dezvoltarea de noi produse, însă investește și în perfecționarea produselor existente deja în portofoliu

Compania lucrează permanent și la perfecționarea produselor existente deja în portofoliu, aducând noi inovații în domeniu. De asemenea, un alt obiectiv al Sîrme și Cabluri este modernizarea producției, proiectele de investiții ale companiei fiind direcționate către achiziționarea de tehnologii de ultimă generație.

„Am investit în produsele pe care le fabricam înainte, reușind să diversificăm gama de cabluri și să sporim gradul de complexitate al produselor, de asemenea am investit recent în mașini care produc plase sudate și zincate”, adaugă administratorul companiei.

Dezvoltare susținută de angajați

Sîrme și Cabluri pune accentul și investește în protejarea mediului înconjurător, precum și în bunăstarea angajaților, prin respectarea tuturor normelor. În acest sens, compania are implementate cele mai importante sisteme de management și certificări, obținute de la autoritățile din domeniu.

Totodată, firma participă la diferite târguri și expoziții, prin intermediul cărora își prezintă cele mai noi produse și inovații, fiind astfel mai aproape de clienții săi. În anul 2016, Sîrme și Cabluri a participat ca expozant la cel mai mare târg din domeniu, care a avut loc în Germania, la Düsseldorf.

Dorința de a fi cât mai aproape de clienți și de a interacționa cu aceștia, aflând astfel ce își doresc în materie de sârme și cabluri, au permis societății să își perfecționeze și să își adapteze produsele la cerințele clienților.

Acesta reprezintă un atu care a contribuit la dezvoltarea companiei și poziționarea acesteia printre cei mai renumiți producători din domeniu. Însă cel mai important avantaj competitiv este, conform administratorului companiei, echipa de angajați.

Principalul avantaj competitiv al companiei este colectivul, compania încercând, pe cât se poate, să îl motiveze pentru a veni la serviciu cu plăcere

„Cred că avantajele care ne diferențiază de alte companii sunt colectivul și resursele umane pe care eu personal încerc să îi mulțumesc și să vină la lucru cu plăcere, pe cât se poate, un lucru care în industria metalurgică nu este ușor. În ultimii 3 ani, patru fabrici mari din domeniul nostru s-au închis și cred că unul dintre motivele pentru care am reușit nu numai să rămânem, dar și să ne dezvoltăm a fost datorită oamenilor care doresc ca fabrica să reușească, au înțeles că reușita fabricii este câștigul tuturor”, susține administratorul Sîrme și Cabluri.

Produse pentru o multitudine de domenii

Produsele realizate de Sîrme și Cabluri se adresează tuturor industriilor, de la construcții și petrol, până la cea agricolă sau forestieră. Compania și-a diversificat portofoliul astfel încât să poată fi disponibil oricărui domeniu atât din dorința de a fi de folos, cât și pentru a-și acoperi producția când un domeniu întâmpină un sezon mai dificil.

„Gândirea și politica firmei a fost să putem să ajutăm cât mai multe domenii precum construcții, porturi, petrol, ancorare, domeniul forestier, agricultură, off-shore. Dacă un domeniu merge mai slab, avem alt domeniu care să acopere, asta s-a dovedit util în 2016, care a fost un an foarte greu, de exemplu pe petrol și gaze, unde se vinde mult și nu am fost afectați pentru că am crescut în alte piețe”, completează Doron Zilberberg, administratorul Sîrme și Cabluri.

Astfel, cu toate că anul 2016 a fost unul greu, compania a înregistrat o cifră de afaceri mai mare decât cea din anul precedent.

„Rezultatul economic din 2016 a fost mai bun decât cel din 2015. Sperăm să continuăm să creștem cel puțin cu acest procent și în 2017 – bineînțeles suntem într-o piață foarte grea și concurența este foarte mare, însă sperăm să reușim”, completează Doron Zilberberg, administratorul Sîrme și Cabluri.

Se pare însă că 2017 a început foarte bine pentru firmele din industrie, acestea înregistrând încă din prima lună a anului o creștere a comenzilor. Cea mai mare creștere a fost înregistrată în industria metalurgică, astfel că Sîrme și Cabluri estimează că rezultatele financiare vor continua să crească cel puțin cu același procent de anul trecut și pentru anul în curs.