Producatori

SÎRME ȘI CABLURI SA investește în retehnologizarea întregii producții

01.08.2019

Țelul companiei este de a crea produse de calitate și de a simplifica modul de livrare. SÎRME ȘI CABLURI SA este unul dintre cei mai renumiți producători europeni de cabluri de tracțiune, sârme trefilate și cabluri, precum și produse din oțel cu conținut scăzut de carbon. Fabrica societății se întinde pe o suprafață de 50.000 m2, dintr-o suprafață totală de 110.000 m2. Laboratorul din dotare asigură verificarea fiecărui produs, de la începutul până la sfârșitul procesului de fabricație, în conformitate cu cerințele clienților.

”Suntem o companie dedicată pentru crearea de valoare pentru clienții noștri. Unul dintre principalele noastre atuuri este faptul că ne punem clienții pe primul loc. Suntem hotărâți să demonstrăm că le putem oferi cea mai bună calitate, cel mai bun preț și cel mai bun timp de livrare în comparație cu restul competitorilor,” ne-a declarat Dna. Iuliana Alina Alexandru, Director Comercial SÎRME ȘI CABLURI SA.

Din 2017 până în prezent, compania a avut o evoluție impresionantă, mai ales având în vedere problemele generate de lipsa acută a forței de muncă, fenomen care afectează toate sectoarele activității economice.

„Pot spune cu sinceritate că evoluția companiei pe care o reprezint a fost neașteptat de bună, dacă luăm în calcul perioada critică prin care trece piața de profil, situație datorată lipsei acute a forței de muncă”, continuă Dna. Alexandru.

Unul dintre principalii jucători din piață

SÎRME ȘI CABLURI SA este cel mai mare producător din acest domeniu de activitate din România, o distincție deosebită care i-a fost acordată în anul 2013.

Debutând ca o companie de dimensiuni reduse, SÎRME ȘI CABLURI SA a reușit să se impună drept unul dintre principalii jucători de pe piață, grație unui devotament deosebit față de client, dar și dorinței nestrămutate de a crea valoare pentru aceștia. În plus, un alt avantaj competitiv al companiei a fost reprezentat de folosirea celei mai recente tehnologii disponibile pentru a crea produse de calitate superioară, conform cerințelor clienților.

„Astăzi avem tehnologia care permite producerea unei varietăți de sârmă galvanizată și negalvanizată, cabluri din sârmă de oțel, cabluri pentru arcuri și tip ACSR și produse cu conținut scăzut de carbon din oțel. Este cunoscut în piață faptul că atât calitatea produselor noastre, cât și flexibilitatea sunt în permanență adaptate la cerințele clienților, ceea ce reprezintă un adevărat atu în relația cu aceștia. Avem propriul nostru laborator și produsele noastre sunt atent controlate și urmărite de-a lungul întregului flux de producție, la decaparea de sârmă, la stadiul de rulare și în final la livrare”, detaliază Directorul Comercial.

Satisfacerea clientului este cea mai importantă valoare pentru reprezentanții companiei SÎRME ȘI CABLURI SA

Compania se ghidează după principiul conform căruia serviciile pe care le prestează pentru clienți trebuie să fie oferite la cele mai înalte standarde, pe toata durata relației contractuale, la orice oră din zi și din noapte.

„Credem că afacerea noastră trebuie să dovedească faptul că putem fi alături de client în mod constant, pe parcursul duratei de viață a relației lor cu compania noastră, indiferent de oră sau de situație. Suntem întotdeauna gata să răspundem la întrebările și solicitările clienților noștri“, menționează reprezentanții companiei.

Retehnologizarea întregii producții

Din acest an, s-a început retehnologizarea întregii producții, urmând ca în următoarele 3 luni linia de trefilare a sârmei să beneficieze de utilaje de ultimă generație. Aceste modificări au urmărit reducerea costurilor, dar și atingerea unui grad superior de performanță în ceea ce privește calitatea produselor.

„Am investit în produsele pe care le fabricam înainte, reușind să diversificăm gama de cabluri și să sporim gradul de complexitate al produselor; de asemenea, am investit recent în mașini care produc plase sudate și zincate”, adaugă Dna. Alexandru.

Schimbările survenite la nivelul conducerii companiei au adus un aer proaspăt și o nouă viziune de marketing, influențând astfel pozitiv portofoliul de produse și aducând în prim plan trei produse noi ale companiei

Toate aceste investiții gândite și puse în aplicare de Dl. Zilberberg împreună cu echipa sa au avut ca scop principal reducerea costurilor de producție și îmbunătățirea calității muncii.

Târgul de la Dusseldorf din 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Uniunea Producătorilor de Oțel din România (UniRomSider) și cu susținerea Biroului de Promovare Comercial Economică din Bonn, au organizat participarea României sub pavilion național la târgul internațional WIRE & TUBES, desfăşurat la Düsseldorf, în perioada 16-20 aprilie 2018.

Wire & Tubes este considerat a fi evenimentul de profil cel mai important pentru companiile de tehnologii din sectorul metalurgic, producerea și prelucrarea de sârme, cabluri și țevi

La această ediție a târgului au participat cinci firme din sectorul metalurgic, producătoare de sârme, cabluri și țevi, care au expus în standurile pavilionului naţional produse româneşti, printre acestea aflându-se și compania SÎRME ȘI CABLURI S.A. HÂRȘOVA. Cele mai importante firme din industria de profil au participat la ediția din 2018 a târgului, eveniment care a reunit peste 2.600 de expozanți din peste 50 de țări, care și-au prezentat cele mai noi realizări în domeniu, pe o suprafață de circa 118.000 mp, în 15 hale expoziționale.

Prin participarea la această ediție a târgului din 2018, gama de produse și serviici oferite de companie a ajuns în vizorul a aproximativ 70.000 de vizitatori, specialiști în metalurgie și oameni de afaceri din 130 de țări, care au avut astfel oportunitatea de a vizita complexul expozițional Messe Düsseldorf în cele cinci zile ale evenimentului.

„Compania noastră a fost  prezentă și remarcată la târgul de la Dusseldorf  în 2018, acest târg fiind an de an un prilej deosebit de a stabili noi și noi parteneriate, oportunități de colaborare dar și de a prezenta specialiștilor participanți la eveniment oferta de produse și servicii românești, dovedind încă o dată faptul că România este un actor important în domeniu”, detaliază Directorul Comercial.

Cele mai înalte standarde de calitate

Standardul ridicat al calității oferit de produsele companiei este dovedit de certificarea Lloyds Register prin ISO 9001 și de asemenea prin EuroCert. Cea mai mare certificare pe care o poate obține o companie este, în opinia reprezentanților SÎRME ȘI CABLURI SA, feeedbackul pozitiv din partea clientului.

„În cele din urmă, calitatea și flexibilitatea sunt cele mai importante valori pentru noi. SÎRME ȘI CABLURI acordă o atenție specială măsurilor pentru protejarea mediului și respectării legislației în domeniu”, explică Dna. Alexandru.

Viziunea SÎRME ȘI CABLURI SA este de a crea produse de calitate și de a simplifica modul de livrare

Colectivul și resursele

În prezent, compania deține un număr de 280 de angajați, dintre care 24 sunt de naționalitate vietnameză, dar continuă procesul de recrutare și de pregătire a personalului, pentru a stabiliza forța de muncă din interiorul companiei.

Pentru a răsplăti comunitatea din care face parte, compania SÎRME ȘI CABLURI SA se implică în proiecte sociale, realizând fie donații către spitale, școli și gradinițe, dar și ajutând persoanele aflate în situații dificile.

„Cred că avantajele care ne diferențiază de alte companii sunt colectivul și resursele. În ultimii 3 ani, patru fabrici mari din domeniul nostru de activitate s-au închis și cred că unul dintre motivele pentru care am reușit nu numai să rămânem, dar și să ne dezvoltăm, a fost datorită oamenilor care doresc ca fabrica să reușească și care au înțeles că reușita fabricii reprezintă un câștig al nostru, al tuturor”, concluzionează Dna. Iuliana Alina Alexandru, Director Comercial SÎRME ȘI CABLURI SA.