Stiri: IT&C

Sistec și-a majorat cu 300% numărul de clienți noi pe divizia abas

30.07.2014

Anul acesta, Sistec, unul dintre cei mai importanți integratori IT de pe piața locală, și-a majorat numărul de clienți noi pe divizia abas, care furnizează soluții software dedicate sectorului de business, cu 300% față de 2013.

În plus, compania are deja planificate 12 implementări până la sfârșitul anului, rezultatele pozitive înregistrate pe această divizie datorându-se creșterii sectorului industrial, dar și investițiilor realizate de Sistec din perioada 2005 – 2013. Este vorba de investiţii în valoare de peste un milion de euro, în localizarea aplicației pentru piața autohtonă și formarea echipei de specialiști care asigură implementarea soluțiilor din suita abas Business Software.

Comparativ cu anul trecut, compania și-a crescut numărul clienților care au optat pentru suita de produse abas ERP (producție), abas Distribution (distribuție) și abas eB (portaluri web), urmând ca, până la finalul anului, să implementeze 12 proiecte noi.

Dintre acestea, trei sunt cofinanțate din programele operaționale ale Ministerului Fondurilor Europene și prin programul BAS, al BERD și Ministerului Finanțelor din Austria.

“Fondurile nerambursabile europene pot reprezenta o gură de oxigen pentru companiile locale și, tocmai de aceea, am căutat să extindem posibilitățile de finanțare a proiectelor pe care le derulăm. Astfel, am accesat programul BAS România în calitate de  consultanți de business, program care își propune să încurajeze organizațiile interesate să acceseze acest tip de fonduri pentru activitățile de consultanță din cadrul proiectelor de implementare a sistemelor informatice integrate, având ca obiectiv final optimizarea fluxurilor de business din cadrul companiei”, a declarat Marius Căpraru, CEO Sistec.

La nivel global, soluțiile abas, care deţin o metodologie de implementare simplă, au atras peste 3.000 de clienți, din industria auto şi de componente auto, din sectorul echipamentelor industriale, industria metalurgică, mase plastice, industria prelucrătoare și a echipamentelor medicale și militare.

În 2013, Sistec a implementat produsele abas în companii din domeniul metalurgiei, maselor plastice și auto, pentru ca, în acest an, să extindă colaborările cu business-urile din sectorul producției de serie și să acceseze și patru proiecte în fabrici cu producție de unicate.

“Majoritatea companiilor care au ales soluțiile abas anul acesta activează în metalurgie și în producția de echipamente industriale. Motivele principale pentru care produsul german abas, cu mai bine de trei decenii de experiență internațională, este solicitat de aceste companii, sunt date de perioada de implementare redusă cu aproximativ 25%, adaptarea completă la legislația locală, update-urile anuale ușor de implementat comparativ cu alte soluții și simplitatea recunoscută în utilizarea soluției”, a arătat Marius Căpraru.

Acesta a mai precizat că soluțiile abas, disponibile în 28 de limbi, au un grad de retenție al clienților de 93% și pot fi implementate în toate zonele industriale și în toate tipurile de producție (unicate, serie), în firme care au de la 20 și până la 1.000 de angajați.

Acestea pot crește profitabilitatea companiilor prin monitorizarea atentă a unor indicatori economici la nivel de client, produse și departamente.

Compania Sistec deţine o experiență de 20 de ani pe piața românească şi reunește o echipă de peste 160 de specialiști. Cu sediul în București și un centru regional la Cluj, Sistec are arie de acoperire națională, prin filialele din alte 26 de orașe ale țării.