Sistem informatic BCR

Sistem informatic BCR. Anunțul băncii

12.10.2019

Sistem informatic BCR. Instituția financiară a anunțat că efectuează lucrări la sistemul informatic care ar putea duce la intermitențe în funcționarea cardurilor. Astfel, conform unui comunicat de presă, Banca Română (BCR) efectuează, în această perioadă, o serie de migrări de echipamente hardware.

Sistem informatic BCR. Cardurile și POS-urile ar putea avea probleme de funcționare

”Lucrările pot duce, sporadic, în perioada următoare, la intermitențe în procesul de autorizare a cardurilor, precum și în cel de funcționare a POS-urilor”, conform BCR.

Pentru suport și informații detaliate, clienții pot apela gratuit Contact Center-ul BCR la 0800.801.227, apelabil gratuit din orice reţea naţională sau +4 021.407.42.00 apelabil din străinătate la tarif normal.

Sistem informatic BCR. Rezultatele băncii în primul semestru din 2019

În primele șase luni din 2019, portofoliul total de credite acordate de Banca Comercială Română (BCR) a fost în creștere cu 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La acest avans a contribuit atât segmentul retail, cât și cel corporate.

Creditele nou acordate au ajuns la peste 3,5 miliarde de lei. Acestea provin din segmentul persoane fizice (credite ipotecare și nevoi personale) și microîntreprinderi.

Finanțările nou acordate companiilor au fost de peste 3,6 miliarde RON.

Sistem informatic BCR. Rezultatul operațional

În aceste condiții, BCR a înregistrat o creștere cu 11% a rezultatului operațional, ajungând la 822 milioane RON (173,3 milioane EUR). Profitul net a fost afectat de constituirea unui provizion excepțional, cu o valoare semnificativă, pentru activitatea BCR Banca pentru Locuințe.

Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group.

BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de:

  • 21 de centre de afaceri
  • 22 de birouri mobile dedicate companiilor
  • 482 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori.

BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 2.000 de bancomate, 16.750 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Citește și Instabilitate politică România: Semne de alarmă pentru economie

 

 

 

Citiți și despre: