Stiri: Economie

Sistem inovativ pentru practica studenților

28.08.2015

Proiectul ”Sistem inovativ integrat avansat pentru practica studenților” a fost lansat oficial de către compania S&T România. Acesta este realizat în parteneriat cu Universitatea ”Petru Maior” din Târgu Mureș și SC Materom SA. Întreaga inițiativă pentru pornirea acestui proiect se îndreaptă asupra oferirii de șanse tinerilor care vor să se pregătească pentru piața muncii.

Speranţa noastră devine certitudine, începem să ne plasăm la alt nivel, la cerinţele actuale din lume şi oferim o şansă formidabilă tinerilor pentru a câştiga mai bine şi a fi mai pregătiţi pentru piaţa muncii” a declarat  Conf. univ. dr. ing.  Avram Tripon – Universitatea Petru Maior, coordonator practică în cadrul proiectului.

S&T încearcă prin acest proiect să dezvolte o cooperare durabilă între mediul de învățământ superior și mediul de afaceri din zona Centru. Finanțarea pentru ”Sistem Inovativ integrat avansat pentru practica studenților” este asigurată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul este o viziune care contribuie la ridicarea tinerei generaţii, o legătură între şcoală, antreprenoriat şi familie, astfel încât tânăra generaţie să aibă un start bun, moştenirea lăsată să fie una valoroasă” a declarat Rodica Baciu, Director General Adjunct – Materom.

În cadrul proiectului studenții pot primi consiliere și sfaturi de orientare profesională de la specialiști în diverse domenii. De asemenea, proiectul pune la dispoziție diverse activități de informare privind diverse teme de management și gestiunea activității.

Proiectul deschide noi oportunităţi de studiu şi lucru pentru studenţii de azi şi crează cadrul pentru o bună conectare la mediul de afaceri în care aceştia vor ajunge ulterior. Componenta principală pe care S&T urmează să o implementeze este un sistem virtual de practică prin care aducem mediul real de afaceri în cel universitar, de studiu, contribuind astfel la creşterea calităţii educaţiei şi la oferirea unor resurse umane bine pregătite ca viitori angajaţi“– Mircea Neagu, Director General S&T Romania.