Stiri: Retail

Evenimentele anului 2024 în România

Sistemul de Garanție Returnare: Ce dată limită a stabilit Guvernul?

12.01.2023

Sistemul de Garanție Returnare. Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii nr. 1074/2021 privind stabilirea sistemului de garanţie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

Actul normativ modifică prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1074/2021, în sensul stabilirii termenului de 28 februarie 2023 pentru îndeplinirea de către producători și comercianți a obligației de a se înregistra în SGR.

Sistemul de Garanție Returnare va fi obligatoriu

SGR va fi obligatoriu tuturor producătorilor şi comercianților, începând cu data de 30 noiembrie 2023, iar aceștia au obligația de a se înregistra în SGR cu cel puțin 150 de zile înainte de această dată.

Principalul scop al desfășurării procedurii de înregistrare în SGR este acela de a se asigura colectarea de către RetuRO, administratorul SGR, a anumitor categorii de date și informații necesare pentru a se putea realiza organizarea efectivă a implementării și funcționării în România a SGR.

Colectarea acestor informații reprezintă astfel primul pas absolut necesar, printre altele, pentru ca RetuRO să poată pune bazele infrastructurii care va sta la baza SGR în România, precum și pentru a putea încheia contracte cu producătorii și comercianții.

Citește și Prețuri energie 2023. Ce OUG a aprobat Guvernul?