Bramac, acoperișurile care asigură și protecție și economie prin energia “verde”. “Bramac Sisteme de Învelitori” a fost prima filială înființată de Bramac în țara noastră, în anul 1995, în Brașov. Nouă ani mai târziu, compania deschide prima fabrică din România, la Sibiu. “Fabrica este destinată producţiei de ţigle şi accesorii la standardele internaţionale Bramac. În procesul de producţie sunt respectate normele în vigoare de protecţie a mediului înconjurător. În anul 2011, compania Bramac a fost preluată de către grupul Monier. Prezent în 40 de ţări, pe patru continente, şi deţinând peste 122 de unităţi de producţie, Grupul Monier este ofertantul mondial de top al soluţiilor pentru acoperişuri şi sisteme de coşuri de fum”, ne-a declarat Mircea Dumitru, directorul general Bramac.
Cu un portofoliu complex de produse, Bramac reușește nu doar dezvoltarea continuă, ci și respectarea calităţii produselor si serviciilor şi orientarea lor spre satisfacția nevoilor clienţilor. “Din perspectiva firmei, abordarea învelitorii ca sistem presupune preocuparea continuă pentru studierea solicitărilor şi cerinţelor legate de acoperişuri, concomitent cu realizarea pieselor şi accesoriilor care să asigure creşterea gradului de funcţionalitate al învelitorii, precum şi sporirea siguranţei acesteia din punct de vedere al impermeabilităţii şi stabilităţii”, explică directorul general Bramac.
Investiții pe termen lung
Acoperișul Bramac oferă siguranță și durabilitate pe viață, spun oficialii companiei, iar clienții pot alege dintr-un sortiment variat de modele și culori. „Bramac nu îți oferă doar un acoperiș, ci îți oferă o soluție de acoperis, adică un sistem complet de acoperiș. Pentru fiecare tip de țiglă oferim și accesoriile care se îmbină perfect și transformă acoperișul casei tale într-un acoperiș cu funcționalitate maximă. În plus, venim cu soluții care să ajute beneficiarul să își câștige independența și totodată să îl ajute să scadă costurile pentru încălzire, prin panouri solare, termoizolație pentru acoperiș”, ne-a explicat Mircea Dumitru, directorul general Bramac.
Componentele unui sistem inteligent pentru acoperiş
Anul 2013 a marcat lansarea pe piața românească a trei grupe noi de produse: țigla ceramică Braas, termoizolația pentru acoperiș și sistemul fotovoltaic.
Sistemul inteligent Bramac cuprinde de la țiglă de beton, la țigla ceramică Braas în patru modele diferite, accesorii pentru acoperiș, panouri solare și fotovoltaice, termoizolatie pentru acoperis Bramac Therm sau placaje din beton.
“Anul 2013 a fost marcat de lansarea unor produse care să vină în întâmpinarea nevoilor cliențiilor Bramac. Sistemul fotovoltaic: în perioade în care prețurile la energie sunt într-o continuă creștere, sursele de energie alternative sunt indispensabile. De aceea, anul acesta Bramac și-a completat portofoliul de produse lansând pe piața din România sistemul fotovoltaic, astfel putem folosi puterea soarelui, pentru a produce energie într-un mod sută la sută ecologic”, ne-a explicat directorul general Bramac.
O altă soluție lansată de Bramac în 2013 a fost sistemul de termoizolație pentru acoperiș, Bramac Therm, care asigură costuri scăzute cu energia, creşterea valorii imobilului, creșterea nivelului calitativ al vieţii și un aport la protejarea mediului înconjurător.
Ce doresc clienții români?
Românii vor calitate, la prețuri bune. Dacă până acum câțiva ani, românii nu erau foarte atenți la preț, acum nu doar că sunt interesați care este exact suma de bani pe care o au de plată pentru soluții, ci se informează mult mai bine înainte de a lua decizia să cumpere un anumit produs, prin solicitarea mai multor oferte de preț. “Un lucru este cert prețul este unul din factorii cei mai importanți în luarea deciziei de cumpărare. De aceea, în astfel de situații este important să oferi cliențiilor și servicii care să vină să sprijine vânzarea de produse. Pri măsurile luate ne-am dorit să fim cât mai aproape de clienții noștri și am continuat campaniile de imagine și promoționale. Am încercat să transmitem clientului mesaje care să îl determine să cumpere produse de calitate, care să îl determine să investească în siguranța familiei sale”, ne-a povestit directorul general Bramac.
Planuri de viitor
Situaţia economică din ultimii ani s-a resimțit în toate domeniile de activitate, dar mai ales în cel al construcțiilor. Scăderea volumului vânzărilor a fost primul efect, dar cu toate acestea Bramac a reușit să revină pe o pantă ascendentă. În 2012, anul în care piața a început să se stabilizeze. “Este clar că această instabilitate economică și-a făcut prezența simțită în scăderea volumului vânzărilor, dar începând cu anul 2012 acesta s-a stabilizat, iar în 2013 putem vorbi chiar de o ușoară creștere. Dar cel mai important aspect al reușitei noastre cred că este relația pe care o avem cu partenerii noştri (distribuitori și firme de montaj). Într-o piață cu fluctuații atât de mari dacă nu ai parteneri pe care să te poţi baza, iar tu la rândul tău să le poţi oferi sprijin și stabilitate atunci lucrurile nu pot evolua într-o direcție foarte bună, iar faptul că în fiecare an am reușit să venim în întâmpinarea clientului cu produse noi, inovatoare ne-a ajutat să facem față acestei crize economice”, ne-a declarat directorul general Bramac.
Anul 2013 a reprezentat pentru Bramac nu doar un an în care au fost redresate vânzările și revenirea creșterii profitului, ci și preluarea companiei Schiedel. “Bramac a preluat compania Schiedel – Coșuri de fum. Schiedel este un jucător important pe piața sistemelor de coşuri de fum din inox și ceramică. Această fuziune a consolidat poziția companiei Bramac în piață și suntem convinși că ne va aduce beneficii, atât nouă, cât și clientului final. Acesta știe că Bramac devine partenerul de care are nevoie atunci când este vorba de un acoperiș”, ne-a declarat Mircea Dumitru, directorul general Bramac.
Energia solară, cu ajutorul acoperișului
Într-o perioadă în care prețurile la energie sunt într-o continuă creștere, sursele de energie alternativă nu doar că sunt unele cu efecte minime asupra mediului înconjurător, dar limitează cheltuielile gospodăriilor. “De ce să nu folosim puterea soarelui pentru a produce căldură sau apă caldă menajeră în mod ecologic? Cifrele indică faptul că există premisele unei instalații solare eficiente în România – 85% din radiația anuală este distribuită în intervalul martie – octombrie. Dacă este captată, ea poate încălzi apa caldă menajeră până la 60 grade Celsius, pentru o perioadă de cel putin opt luni pe an. În restul anului, trebuie asigurată energia termică necesară prin intermediul unei încălziri centrale, de exemplu. Trebuie notat însă faptul că poate fi acoperit 80% din totalul necesar de apă caldă menajeră al unei gospodării”, ne-a declarat Mircea Dumitru, directorul general Bramac.