Stiri: IT&C

SIVECO contribuie la construirea primei Rețele de Centre de Știință din România

28.08.2017

SIVECO România se numără printre companiile care contribuie la construirea primei Rețele de Centre de Știință din țara noastră. Conform companiei, este vorba de Platforma digitală eScience Center, realizată în cadrul proiectului SCINET – Rețeaua Centrelor de Știință, care poate fi considerată un adevărat liant între elevii de liceu şi cercetarea științifică.

Proiectul SCINET – Rețeaua Centrelor de Știință este finanțat prin Programul Naţional de Inovare (PNII) și are drept obiectiv construirea primei Rețele de Centre de Știință din România, așa cum există în numeroase alte țări.

La realizarea rețelei contribuie fizicieni, matematicieni, ingineri, programatori, economiști, specialiști în științe sociale și marketing.

Centrele de Știinţă implicate în proiect sunt următoarele: Institutul de Fizică Atomică (IFA), coordonatorul proiectului, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE), Institutul Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară (INFIN), Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei (INFLR).

Ceilalți parteneri parte a proiectului sunt SIVECO România, care asigură proiectarea și dezvoltarea sistemului informatic, MEDNET Marketing Research Center, care realizează componenta de cercetare sociologică, și PM CONCEPT CONSULTING, care a contribuit la dezvoltarea conceptului de învățare inovativă.

În cadrul proiectului, SIVECO a dezvoltat platforma digitală eScience Center, instrument de învățare dedicat profesorilor și elevilor din învățământul preuniversitar. Aceasta poate fi considerată un adevărat liant între elevii de liceu şi cercetarea științifică.

„Tehnologia trebuie privită ca un mijloc de îmbunătățire a procesului educațional. Ea nu este o soluție în sine, ci trebuie privită, mai degrabă, ca un ingredient esențial în abordarea provocărilor educaționale. eScience Center are rolul de a atrage copiii și elevii, de a le stimula creativitatea și de a promova cunoașterea științelor într-o manieră inedită, intuitivă și plăcută”, declară Radu Jugureanu, directorul departamentului de eContent din SIVECO România.