Stiri: Stiri

Siveco România se extinde în Asia

15.10.2013

Siveco România se va extinde pe un alt continent cu cea de-a treia sucursală a sa pe care o va inaugural la Ankara. Anterior Siveco a mai deschis birouri în Emiratele Arabe Unite și Kazahstan. Pe lângă reprezentanțele din aceste două locații compania românească producătoare de software mai deține un birou commercial șla Burxelles.

”Siveco este prezentă în Turcia cu soluţia eCustoms implementată la Autori­tatea Naţională Vamală, însă intenţionăm să demarăm noi proiecte de eGoverment prin im­plementarea soluţiilor de eLearning, eAgri­culture, eHealth, Customized Appli­ca­tion Development şi Enterprise Resour­ces Planning (ERP), notează Ziarul Financiar.  Proiectele vor fi implementate în colaborare cu parteneri locali im­portanţi, iar în activităţile sucursalei se vor implica atât angajaţi români, cât si resurse locale, angajate pe baza proiectelor derulate. Este notabil interesul comercial al furnizorilor globali de tehnologie pentru pro­iectele educaţionale din Turcia, ţara cu una dintre cele mai consistente investiţii IT din lume alocate educaţiei“, a declarat Marian Murgulet, directorul general al Siveco Turcia, potrivit Ziarului Financiar. Proiectul Siveco derulat la Autoritatea Naţională Vamală din Turcia a fost demarat în 2009.

SIVECO România este o companie românească de software și unul din integratorii software de succes din Europa Centrală și de Est. Compania dezvoltă și exportă soluții IT și proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către 19 țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și spațiul Comunității Statelor Independente.

Compania a fost înființată în 1992. Acționarii SIVECO România sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiții administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V și SIVECO Management Team.

Sursă: Ziarul Financiar