Stiri: Constructii

Skanska, lider şi în 2015 pe segmentul tranzacțiilor cu clădiri de birouri

15.02.2016

Şi în 2015, Skanska şi-a menţiunut poziția de lider al tranzacțiilor cu clădiri de birouri în Europa Centrală și de Est, anul trecut fiind pentru companie un alt an cu o puternică performanță financiară. Astfel, compania a semnat contracte de vânzare pentru unsprezece clădiri de birouri localizate în trei țări din Europa Centrală și de Est, atingând un volumul total al tranzacțiilor de aproape 500 milioane de euro.

Pentru acest an, Skanska își pregătește portofoliul de vânzări și continuă să cumpere terenuri pentru noi proiecte de dezvoltare.

„Skanska România și-a atins toate obiectivele de business setate pentru 2015. Primul nostru proiect local, Green Court Bucharest, a câștigat premiul de Proiectul Verde al anului 2015, oferit de CIJ Awards Romania. Această recunoaștere publică este confirmată și de certificatul LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) de atestare a sustenabilității, nivelul Gold, precum și de creșterea interesului din partea clienților, primele două clădiri atingând deja un grad de ocupare foarte ridicat. Vom continua investițiile locale în proiecte sustenabile, concentrându-ne pe un mediu de lucru sănătos. Prin gama noastră variată de proiecte cu soluții inovative și sustenabile, noi construim pentru o societate mai bună”, a declarat Marcin Łapiński, Managing Director Skanska Property România și Ungaria.

Şi Skanska Commercial Development Europe continuă trendul tranzacțiilor de succes și își menține poziția de lider al pieței. După un an al recordurilor, în 2014, când compania a vândut nouă clădiri de birouri, anul trecut, alte opt noi clădiri au fost aduse în atenția investitorilor.

Potrivit datelor JLL, volumul tranzacțiilor pentru sectorul clădirilor de birouri în Republica Cehă, Ungaria, Polonia și România a fost de aproximativ 2.4 miliarde euro anul trecut. Activitatea de vânzări a Skanska (11 tranzacții încheiate) a reprezentat peste 20% din volumul total al pieței tranzacționale. Piața de real estate din România a înregistrat anul trecut tranzacții în valoare de 650 de milioane de Euro.

“Anul trecut a fost unul important pentru noi, întrucât am atras cea mai mare tranzacție de birouri din istoria Skanska în regiunea CEE – un portofoliu de vânzări a patru clădiri, cuprinzând proiecte situate în două orașe importante din Polonia, Krakow și Katowice. A fost de asemenea cea mai mare tranzacție a întregii piețe din regiunea CEE în 2015”, a afirmat Adrian Karczewicz, Transaction Director Skanska Commercial Development Europe (CDE).

În 2015, compania a vândut patru clădiri de birouri în regiunea Europei Centrale și de Est: Dominikanski în Wroclaw, Silesia Business Park B în Katowice, Green Court Bucharest B și Corso Court în Praga. Compania a semnat contracte pentru mai mult de 110.000 de mp GLA în cele patru țări în 2015. În prezent, compania are alte nouă proiecte în construcție, șapte dintre ele fiind localizate în Polonia. Skanska Commercial Development Europe dezvoltă momentan portofoliul său de vânzări pentru 2016 care va oferi clădiri de birouri în locații precum Polonia, Republica Cehă, Ungaria și România.

„Vom continua cu aceeași strategie de creștere continuă și sustenabilă în Europa Centrală și de Est. Ne concentrăm constant pe a fi prima alegere pentru chiriași și pentru investitori. Experiența și expertiza noastră globală extinsă ne permit să oferim cele mai bune produse și servicii personalizate pentru partenerii noștri de afaceri. Ne concentrăm pe soluții viabile pentru chiriașii noștri și pe un proces de tranzacții transparent, bazat pe valori. Suntem încântați că jucătorii globali ne apreciază atât pentru înalta calitate a proiectelor noastre, cât și pentru oportunități de investiții. Credem cu tărie în toate piețele și vom continua să creștem pe toate planurile, livrând unul sau două proiecte anual fiecărei piețe. Suntem extrem de fericiți că, în calitate de dezvoltatori, avem cea mai mare amprentă regională, acoperind toate centrele de afaceri importante din cele 10 piețe din Europa Centrală și de Est. Aceasta înseamnă că suntem capabili să livrăm soluții sustenabile și flexibile pentru operațiunile în extindere ale partenerilor noștri”, a afirmat Katarzyna Zawodna, Președinte Business Unit Skanska CDE.