Logistica

SKIPTRANS, 11 ani pe piața de logistică și transporturi

01.01.2019

În următorii ani, compania plănuiește dezvoltarea, în România, a unui hub logistic și a unui sediu cu toate facilitățile necesare. Începuturile Grupului Jost sunt legate de transportul de lemn si produse din fier și oțel, în anul 1958. Afacerea debutează în Germania cu circa 20 de camioane specializate în transportul de mărfuri și evoluează de-a lungul timpului, extinzându-se în 1997 în Italia și Polonia. Conceptul actual al Grupului Jost a fost dezvoltat în perioada anului 2000, un an mai târziu JostGroup devenind unul dintre cei mai importanți transportatori din Belgia.

În România, Skiptrans a fost creată la începutul anului 2007, în paralel cu creșterea JostGroup. Dezvoltarea continuă a acestui grup internațional de logistică a reprezentat o oportunitate reală pentru compania SKIPTRANS, oportunitate care s-a concretizat într-o colaborare de succes, desfășurată pe parcursul multor ani. Ca urmare a strategiei de business a grupului, dar și a companiei SKIPTRANS, numărul de clienți a cunoscut o evoluție favorabilă de-a lungul timpului, evoluție favorizată și de condițiile pieței muncii în acest sector de activitate, înregistrându-se o acută lipsă de personal calificat (șoferi) pe tot cuprinsul continentului european.

Prin permanenta adaptare a serviciilor oferite și cunoașterea nevoilor clienților, activitatea SKIPTRANS a reușit să se facă remarcată și pe plan internațional, dovedindu-se un partener de încredere și extrem de flexibil, cu o bogată experiență și cu o componentă umană bine pregătită din punct de vedere profesional.

“Viziunea noastră este să fim un partener cheie în logistica integrată în Europa, Africa de Nord și România, oferind servicii de înaltă calitate’’, ne-a declarat Dl. Radu Hoza, Director General SKIPTRANS.

Misiune și valori

Misiunea companiei SKIPTRANS este aceea de a furniza resursele financiare necesare pentru a susține compania și angajații, dar mai ales pentru a satisface cerințele clienților prin servicii de înaltă calitate, controlul costurilor și dezvoltarea capitalului uman. Valorile SKIPTRANS vizează calitatea și eficiența serviciilor, responsabilitatea socială, dar și etică. Ca partener de afaceri, SKIPTRANS se dorește a fi responsabil, punctual, flexibil, interesat în pregătirea profesională continuă a angajaților săi.

Apartenența la un puternic grup de logistică, flexibilitatea companiei-mamă, rețeaua extinsă de birouri și depozite, partenerii care asigură suport tehnic, echipa de ingineri care furnizează soluții personalizate pentru partenerii de afaceri, precum și diversitatea flotei deținute și a serviciilor prestate fac ca Grupul Jost și, implicit, SKIPTRANS și toți partenerii acestora să fie alegerea cea mai potrivită în ceea ce privește transportul rutier și multimodal.

Colaborarea cu un grup oferă întotdeauna avantaje pentru o companie parteneră

Dezvoltarea sectorului IT, schimburile de bune practici, preocuparea comună pentru optimizarea costurilor, creșterea puterii de cumpărare, precum și achizițiile importante (vehicule, clădiri etc.), sprijinul acordat pentru servicii QHSE și programele de audit desfășurate pentru îmbunătățirea continuă permit atingerea unui nivel optim de dezvoltare într-un timp foarte scurt.

“Grupul Jost este deosebit de deschis pentru schimbul de experiență în domeniul transportului și logisticii, în timp ce societatea Skiptrans este implicată în totalitate în creșterea calității personalului nostru pentru a sprijini grupul în diferite moduri’’, a continuat Dl. Radu Hoza. Analiza datelor, monitorizarea parametrilor operaționali, precum și a consumului de combustibil, gestionarea camioanelor și a conducătorilor auto sunt operațiuni care necesită un grad sporit de atenție și precizie, calități pe care personalul SKIPTRANS le demonstrează la fiecare pas, cu fiecare activitate întreprinsă și proiect definitivat.

Portofoliul de servicii

Grupul Jost, specializat în transportul rutier, reușește să îmbine cu succes complexitatea și eficiența cu aspectele economice, pentru a le oferi clienților cea mai bună ofertă de servicii. SKIPTRANS, specializată în transportul de mărfuri de diferite tipuri atât în România, cât și în Europa, se supune acelorași standarde înalte de eficiență și profesionalism.

Fiecare industrie deservită vine cu provocările sale și cu cerințele specifice, dar ceea ce rămâne neschimbată este satisfacția obținută din munca depusă și aprecierea clienților

Serviciile de transport și logistică sunt oferite pentru industria alimentară, industria chimică (cu ADR), industria siderurgică, construcții, industria textilă și industria deșeurilor. Compania posedă, de asemenea, o vastă experiență în comerțul cu amănuntul, latura care va fi dezvoltată în viitor și pe teritoriul României.

Deși în acest moment compania nu deține depozite în Romania și operează prin intermediul unui singur punct de lucru , aria pe care o acoperă este extinsă și este reprezentată de Europa (inclusiv România) și Africa de Nord.

Calitatea resursei umane

Grupul Jost se remarcă între competitorii din piața de logistică și transporturi îndeosebi prin calitatea echipelor, prin gradul lor înalt de pregătire și specializare, personalul angajat în cadrul grupului numărând circa 3.200 de angajați. Alături de SKIPTRANS, grupul Jost investește în permanență în formarea și perfecționarea echipelor, apartenența la acest puternic grup conferind reale oportunități vis-a-vis de suport material, tehnic și informațional.

Numărând peste 800 de șoferi și 70 angajați TESA, Skiptrans este o companie flexibilă, care are o pondere mare pe piața românească de logistică.

“Creșterea noastră a fost una rapidă. Fără un plan excelent de pregătire și o evaluare constantă, ar fi fost imposibil să ne dezvoltăm într-un mod atât de armonios. Angajații noștri au parte de training-uri on-board, urmând ca fiecare nou venit să fie preluat de colegii desemnați în vederea transferului de know-how. De asemenea, le oferim cursuri de formare IT pentru toate programele pe care le folosim, precum și cursuri gratuite de limbă străină în timpul programului de lucru’’, a explicat Directorul General SKIPTRANS.

Personalul SKIPTRANS este unul profesionist, cu planuri de formare continuă și expertiză în diferite tipuri de activități

În ceea ce privește șoferii, SKIPTRANS a dezvoltat împreună cu echipele din Jost Group un program complet de inițiere pentru învățarea continuă pe probleme tehnice, legale, QSHE și comportamentale. De asemenea, reprezentanții companiei plătesc cursurile și examenele pentru atestat (cod 95) și ADR. Atunci când unui șofer îi este solicitat să schimbe tipul de trafic, el sau ea (întrucât există și femei care lucrează ca șoferi și care, conform reprezentanților companiei, fac o treabă extraordinară), are parte de un nou training prin care i se oferă o actualizare a cunoștințelor și a competențelor, precum și instrumentele necesare pentru a stăpâni rapid noua activitate solicitată de clienți.

De asemenea, în cadrul SKIPTRANS se lucrează în permanență la abilitățile de Eco Driving pentru reducerea costurilor și a emisiilor de CO2, iar toți șoferii pot urma, de asemenea, cursurile de limbă străină și de gestionare a stresului.

Obiective investiționale

În ultimii ani, în cadrul SKIPTRANS investiția majoră a fost canalizată spre dezvoltarea flotei și spre reînnoirea permanentă a acesteia, precum și spre dezvoltarea capitalului uman. În acest moment, compania deține o flotă de 540 de capete tractor, un autobuz și 7 autoturisme cu 9 locuri pentru transport persoane.

“În următorii ani avem în plan dezvoltarea în România a unui hub logistic și a unui sediu cu toate facilitățile necesare, în vederea extinderii serviciilor noastre pentru clienți’’, dezvăluie Dl. Hoza. Pentru început, în acest sens SKIPTRANS a achiziționat un teren de 5,8 ha.

Evoluția financiară

Evoluția SKIPTRANS a înregistrat un vizibil trend ascendent, fapt care este demonstrat de cifra de afaceri a companiei. Aceasta a cunoscut o creștere marcantă, în 2017 fiind de 204 milioane RON, pentru 2018, estimarea reprezentanților companiei fiind de peste 270 milioane RON.

Bazându-se pe o activitate susținută de peste 10 ani pe piața de transport și logistică, pe apartenența la un puternic grup european și pe o resursă umană extrem de bine pregătită și specializată în domenii diferite de interes, SKIPTRANS se menține în topul preferințelor clienților prin calitatea serviciilor oferite și profesionalismul dovedit.