SKOL a lansat un nou sortiment de bere

11.05.2017

UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD (URBB) a lansat noul SKOL Nepasteurizat, o bere proaspătă produsă local, netratată termic, fabricată după o rețetă proprie bazată pe ingrediente naturale. Noul sortiment de bere are un termen de prospețime de 12 săptămâni.

“Suntem încântați să lansăm pe piață SKOL Nepasteurizat, un produs cu care ne-am propus să readucem prospețimea berii produse în România. Noua investiție continuă tradiția noastră de a inova pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și preferințelor consumatorilor români, fiind esențial pentru strategia noastră să ne dezvoltăm continuu, simultan cu particularitățile cererii pieței,” a declarat Shachar Shaine, președinte URBB.

Produs după o rețetă proprie, noul produs este o bere blondă, cu un gust proaspăt, înnobilată cu hamei aromatic și cu un volum de alcool de 5%, fiind disponibilă în versiunile de ambalare la doză și la sticlă – atât returnabilă, cât și nereturnabilă, ambele de 0,5l.

Pentru fabricarea SKOL Nepasteurizat, URBB a investit 1,2 milioane euro în modernizarea liniei de producție a fabricii din orașul Pantelimon, județul Ilfov. Noutatea o reprezintă instalația de microfiltrare a berii, care înlocuiește procedeul de pasteurizare, asigurând prospețimea berii timp de 12 săptămâni.

Sistemul de microfiltrare, ce prevede două etape, asigură reținerea eventualelor microorganisme din bere prin prefiltre (cu cartușe de 0,65 μm– care rețin celulele de drojdie și particule grosiere) și filtre sterilizante (cu cartușe de 0,45 μm – care pot îndepărta peste 1 milion de bacterii pe cm2 de membrană filtrantă) și constituie o alternativa modernă la procesul de pasteurizare a berii, având avantajul de a menține aroma și prospețimea berii, evitând necesitatea tratamentului termic.

Capacitatea noii linii de îmbuteliere a SKOL Nepasteurizat este între 50.000 unități/oră și 100.000 unități/oră.

 

 

Citiți și despre: