Slovnaft va produce îngrăşăminte lichide pentru agricultură

09.06.2018

Stercorat Ungaria, în cooperare cu Slovnaft, a construit o nouă linie de producţie pentru fabricarea de îngrăşăminte lichide pentru agricultură în rafinăria din Bratislava. Investiţia comună a partenerilor s-a ridicat la suma de 18 milioane euro. Producţia de îngrăşăminte va începe în iunie 2018, capacitatea de producţie anuală estimată fiind 50.000 de tone.

„Extinderea portofoliului de producţie al rafinăriei din Bratislava respectă strategia Grupului MOL 2030 de creştere a volumului de produse nepetroliere realizate. În acelaşi timp, noul produs ne permite să extindem lanţul valoric în domeniul rafinării ţiţeiului, aducându-ne tot mai aproape de consumatorul final,” a declarat Gabriel Szabó, CEO al SLOVNAFT, a.s.

Noua linie de producţie va avea un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea emisiilor de dioxid de sulf (SO2).

„Tehnologia necesară producerii tiosulfatului de amoniu (ATS) a fost furnizată de compania americană ThioSolv. Îngrăşămintele vor fi produse din gaze generate în rafinărie în urma procesului de rafinare a ţiţeiului. Până acum, Slovnaft procesa aceste gaze în propria unitate de producţie a sulfului. Pe lângă noul produs, actuala tehnologie vine şi cu reduceri considerabile ale emisiilor de dioxid de sulf,” a declarat Marek Hajdu, Directorul sucursalei Stercorat Hungary Kft. SK.

Unul dintre principalii piloni ai strategiei 2030 a Grupului MOL se referă la extinderea lanţului valoric al produselor petrochimice realizate de companie şi fabricarea unor produse de mai mare valoare cu aplicaţii în industria auto, în domeniul ambalajelor, construcţiilor şi componentelor electronice. Astfel, compania intenţionează să investească aproximativ 4,5 miliarde dolari până la sfârşitul următorului deceniu în proiecte de dezvoltare a produselor petrochimice şi chimice.

 

 

Citiți și despre: