Stiri: IT&C

Smart TV-urile Samsung vor fi echipate cu sistemul de operare Tizen

05.01.2015

Samsung Electronics a anunțat astăzi că toate televizoarele Smart lansate în acest an vor fi echipate cu sistemul de operare Tizen. Platforma open-source Tizen oferă mai multă flexibilitate la nivelul conținutului și al interconectării dispozitivelor, permițându-le dezvoltatorilor să creeze conținut compatibil, iar utilizatorii vor avea acces la mai multe posibilități de divertisment.

„Dezvoltarea platformei noastre smart în jurul sistemului de operare Tizen este un mare pas înainte spre crearea unui sistem mult mai inteligent și integrat. Tizen îmbogățește experiența de divertisment pentru utilizatori și este o platformă cu potențial mare de dezvoltare în viitor”, a spus Won Jin Lee, vice-președinte executiv Visual Display Business, Samsung Electronics.

Totodată, platforma Smart Hub a fost îmbunătățită, fiind afișată pe un singur ecran pentru a permite o navigare ușoară și acces rapid. Astfel, noul Smart Hub le oferă utilizatorilor acces intuitiv la conținut, ecranul afișând cele mai recente accesări și recomandări.

Datorită Tizen, televizorul poate fi conectat mult mai ușor cu alte dispozitive, prin Wi-Fi Direct, conținutul fiind partajat ușor de pe un dispozitiv mobil pe televizor și invers, iar prin aplicația Bluetooth Low Energy (BLE), software-ul de pe Samsung Smart TV caută automat dispozitivele Samsung din apropierea sa și se conectează la ele.