Stiri: Finante

SmartBill software de business Romania

SmartBill devine primul ecosistem software de business din România

21.05.2019

SmartBill, liderul pieței softurilor de facturare și gestiune, a anunțat că a finalizat proiectul de rebranding. Compania are, așadar, o nouă identitate vizuală, devenind primul ecosistem software de business din țara noastră.

SmartBill a fost lansat în 2007 de către cei trei fondatori:

  • Ioana Hasan
  • Radu Hasan
  • Mircea Căpățînă

SmartBill software de business România. 65 de specialiști

Prima versiune a fost codată de către Radu și Ioana și era un program care emitea, într-un mod facil, facturi si chitanțe. Pentru companie avea ca scop să aducă venituri timp de 1-2 ani pentru a le da posibilitatea să dezvolte alte proiecte.

12 ani mai târziu, echipa SmartBill numără peste 65 de specialiști. Acestora li se adaugă peste 60.000 de CIF-uri care au plătit pentru licență sau abonament și peste 15 miliarde de euro au fost facturati prin program.

Investiția companiei în versiunile curente ale SmartBill depășește 3 milioane de euro.

SmartBill software de business România. Ce spune conducerea companiei?

“Pornit ca un progrămel menit să rezolve nevoile noastre interne cu facturarea și pe care ne-am gândit ca ar fi smart să îl și vindem, SmartBill a devenit, după 12 de muncă intensă a unei echipe de care suntem extrem de mândri, ceea ce noi numim primul ecosistem software de business din România. Îi spunem ecosistem pentru că nu mai e doar un program în care intri și operezi ceva. SmartBill este interconectat cu tot mai multe platforme, devenind un punct central al afacerii, automatizând tot mai multe procese. Un magazin online poate emite mii de facturi în câteva minute prin intermediul SmartBill, ajustând automat și stocurile, iar încasările în bancă și la curieri sunt și ele reconciliate automat, după care totul poate ajunge în contabilitate din câteva clickuri. Acesta e un exemplu, sunt numeroase alte scenarii pentru orice tip de afacere” a declarat Radu Hasan, CEO & Cofondator SmartBill.

Primul ecosistem software de business din România:

• versiunile SmartBill, facturare, gestiune, Point of Sale, contabilitate, completate de aplicațiile pentru mobil, pot acoperi nevoile unui IMM

• asigură legatura cu băncile (momentan prin import de extrase, în curând se pregătește o lansare majoră)

• asigură legatura cu firmele de curierat (momentan prin import de borderouri)

• toate platformele importante de eCommerce sunt conectate la SmartBill

• este integrat cu eMag Marketplace, în curând și cu alte platforme de tip marketplace

• totul este interconectat, permițând accesul oricând, din orice loc

“În ceea ce privește ecosistemul, următorul pas, la care aspirăm de mulți ani și care în sfârșit are matematic sens, este să permitem conectarea conturilor SmartBill între ele. Aceasta înseamnă că, atunci când doi utilizatori SmartBill desfășoară o tranzacție între ei, datele și documentele create de unul se pot transmite automat și la celălalt, în așa fel încât dispare complet necesitatea operării lor din nou. Imaginați-vă cât timp și eficiență se obțin dacă vorbim de zeci de mii de firme, zi de zi.” – Ioana Hasan, Product Manager & Cofondator SmartBill.

SmartBill software de business România. Agenția de branding Storience

Noua identitate vizuală a fost dezvoltată în colaborare cu agenția de branding Storience.

“Noua identitate marchează acest moment important în evoluția brandului SmartBill: trecerea de la o colecție de software-uri la un ecosistem de business cu intenția de a face mai eficientă și mai plăcută administrarea afacerii. Monograma S din logo reprezintă ecosistemul, un întreg format din elemente compatibile, dar și echipa SmartBill, care se poziționează ca o echipă extinsă a antreprenorului”, a afirmat Ioana Proca, Brand Consultant Storience.

Citește și Policolor are un nou director de vânzări