Stiri: Companii

Smithfield susţine accesul la educaţie a copiilor din judeţele în care este prezentă compania

13.09.2017

În ultimii 11 ani, primul clinchet al clopoţelului, care anunţă debutul noului an şcolar în comunitățile din județele Timiș și Arad, a devenit sinonim cu vizita voluntarilor Smithfield România. Aşadar, caravanele „Din nou la școală” împreună cu cei 103 voluntari Smithfield România au străbătut și în acest an județele Timiș și Arad, pentru a ajunge la cei 6.600 de elevi incluşi anual ȋn programul desfăşurat ȋn comunitățile unde compania își desfășoară activitatea.

În cadrul ediţiei din acest an, elevii și preșcolarii au fost deosebit de ȋncântaţi să primească ghiozdane, hanorace pentru activități sportive, rechizite școlare pentru activitățile de grădiniță și orare pe care le pot folosi atât ȋn clasă, cât şi acasă.

În cadrul programului au fost incluşi şi peste 400 dintre copiii angajaților Smithfield România, preșcolari și elevi ai claselor pregătitoare și I-IV, care au primit, ca în fiecare început de toamnă, câte un ghiozdan vesel și colorat.

“Voluntarii Smithfield România aşteaptă cu nerăbdare, an de an, vizita ȋn comunităţile noastre. Nimic nu este mai motivant pentru noi şi pentru cadrele didactice să oferim sprijin în procesul de ȋnvăţământ şi să devenim un partener de ȋncredere pentru şcoli şi grădiniţe din zona Banatului. Copiii angajaţilor noştri de vârstă preşcolară şi şcolară sunt, de asemenea, incluşi ȋn acest program. Compania noastră este un model de business derulat cu responsabilitate!”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte, Smithfield România.

Smithfield România își continuă, aşadar, angajamentul luat la debutul acestui program, de a oferi, fără ȋntrerupere, materiale şcolare şi rechizite pentru elevii din şcolile comunităţilor din județele Timiș și Arad.

“Cu ocazia unui nou început de an școlar, Inspectoratul Școlar Județean Timiș reiterează o colaborare de succes cu Smithfield România, în interesul unic al copilului, prin programul inițiat de companie – Din nou la școală. Este vorba despre un exemplu de voluntariat care se derulează de peste un deceniu, prin care un număr impresionant de copii beneficiază de rechizite care să le asigure frecventarea cursurilor în condiții de normalitate. Prin aportul unor asemenea exemple de spirit civic se poate oferi chiar și sentimentul demnității umane care, din varii criterii sociale, se limitează la un standard minimal. Smithfield România este o companie care a înțeles rostul educației, care sprijină continuu activitatea școlilor și a inspectoratului, prin consecință, demonstrând calitatea managementului și o ancorare în realitatea cotidiană, toate acestea constituindu-se în motive pentru respect și recunoștință”, a declarat doamna Aura Codruța Danielescu, Inspector General, Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Proiectul “Din nou la şcoală” a debutat în anul 2007, iar până la această ediție, peste 40.000 de elevi din localităţile unde Smithfield îşi desfăşoară activitatea, au fost incluși în program (4 localități în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012 şi 66 începând cu 2013 și până la ora actuală).