Retail

SNACK ATTACK face pariu cu piața

23.07.2013

Două noi unități și alte locații Pop Up Snack Attack se vor deschide până la finalul anului.
Lanțul Snack Attack a intrat în potofoliul fondului de investiții Global Eye Investment acum aproximativ un an. Din acel moment, atât direcțiile de investiții, cât și planurile de promovare s-au schimbat radical. Ca dovadă, opt unități vechi Snack Attack au fost relansate, iar până la finalul anului se dorește deschiderea a două unități noi, la care se adaugă spațiile de tipul Pop Up, localizate în mai multe zone de interes din București.

snack-aug-2Redeschiderea magazinelor a avut loc in perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013. În urma mai multor studii interne, s-a decis ca “celelalte unități pe care le deținea lanțul în momentul preluării să rămână închise”, așa cum ne-a declarat George Bakopanos, care conduce în prezent lanțul de restaurante și care mai spune că dorește ca Snack Attack să redevină liderul pieței așa cum a fost acum câțiva ani: “Unii spun că Snack Attack s-a renăscut și acum face primii pași, nu există nicio altă direcție decât să creștem, din ce în ce mai mult”.

Planul de investiții pentru anul curent presupune lansare a două, cel mult trei noi restaurante. Asta în condițiile în care investiția de la zero într-un restaurant nou ajunge la 50.000 de euro. “Stabilirea locațiilor a fost o adevărată provocare. Dintr-un unghi ceva mai conservator, cred că redeschiderea a două noi locații este o variantă mai fezabilă care se situează în continuare în planurile noastre. Asta nu include și planul pentru locațiile de tipul Pop Up și cele mobile care vor putea funcționa la evenimente, de exemplu” ne-a explicat managerul general Snack Attack, George Bakopanos. În ceea ce privește profitul, managerul spune că anul acesta este dedicat dezvoltării brandului și că 2014 va fi un an cu profit, într-o variantă optimistă.

Dezvoltare prin franciză?

Toate planurile pentru anul curent sunt axate doar pentru București, asta nu înseamnă însă că pe viitor Snack Attack nu se va extinde în mai multe orașe din țară. Oficialii lanțului de restaurante spun că au primit mai multe propuneri din țară pentru dezvoltarea unei francize, iar asta rămâne o posibilitate pentru investiții. “Suntem interesați să intrăm în toate orașele mari din România la un anumit moment. Credem că există potențial în multe localități și luăm în considerare mai multe opțiuni, inclusiv pe cea prin care dezvoltarea lanțului de magazine să aibă loc printr-o franciză. În toate orașele există oameni interesați de mâncare rapidă sănătoasă și proaspătă, așadar dorim ca Snack Attack să fie aproape de toți cei interesați” a adăugat George Bakopanos. Tot el ne-a declarat că nu poate spune pentru moment care ar fi orașele cu un potențial mai mare pentru o astfel de investiție și, deci, care ar fi primele pe lista de interes. “Toate orașele din România au un potențial ridicat, care va fi explorat atunci când ne vom extinde rețeaua”, spune George Bakopanos.

Peste 1.500 de oameni trec zilnic pragul Snack Attack

snack-aug-3În cele opt locații deschise acum în București intră zilnic între 1.500 și 1.800 de oameni, desigur atunci când sunt în desfășurare evenimente speciale sau promoții numărul celor care trec pragul restaurantelor Snack Attack crește simțitor, iar situația se schimbă dacă luăm în considerare și faptul că produsele lanțului de restaurante se regăsesc și în multe dintre benzinăriile din țară.

Cum descrie, pe scurt, clientul Snack Attack managerul brandului? “Oameni ocupați, care vor mâncare rapidă, fresh și sănătoasă, întrucât din ce în ce mai puține companii oferă pauză de masă pentru angajați. Vrem ca restaurantele noastre să vină în ajutorul celor care lucrează în și în jurul orașului, care nu au timp să aștepte pentru masa de prânz și se grăbesc. Snack Atack se află între conceptele de slow food și cel de fast food, în general clienții noștri nu au timp pentru pauza de masă, așa că soluția la îndemână este formată din mâncarea și serviciile noastre”, completează George Bakopanos.

“Ingredientele sănătoase, care fac ca mâncarea noastră să aibă un gust mai bun, porțiile mult mai mari decât cele oferite de competitori, retetele speciale, produsele conforme cu standarde foarte stricte și controlul calității ce are loc zilnic în fiecare locație” – acestea sunt, potrivit lui George Bakopanos, cele mai importante motive pentru care bucureștenii aleg produsele Snack Attack.

Pe lângă dezvoltarea rețelei de restaurante, lansarea de produse noi este o altă prioritate. Echipa Snack Attack dezvoltă lunar rețete noi, care sunt supuse testelor. “De asemenea, avem în dezvoltare și noi concepte pentru restaurante, pe care le vom lansa în viitorul apropiat” spune George Bakopanos.

Față în față cu clienții

“În ceea ce privește bugetul pentru anul acesta, el este dictat de mai mulţi factori, primul și cel mai important este numărul de locații noi și pe plan secund se află facilitățile noastre de producție. Bugetul începe de la 100.000 și poate ajunge la 1 milion de euro, din care pentru marketing suma este mult mai mică desigur, undeva în jurul procentului de 10% din totalul investiției. Vedem marketingul nu ca pe promovarea și vânzarea a ceea ce vrem noi, ci ca o posibilitate oferită clienților să ne spună dorințele lor”, a declarat managerul general Snack Attack, George Bakopanos.

În acest scop, autobuzul londonez al lanțului Snack Attack (achiziționat în anul 2007 pentru susținerea unor campanii caritabile) va putea fi întâlnit în curând pe străzile din București. “Autobuzul va fi folosit pentru a promova produsele și conceptele și în același timp să ofere posibilitatea de a aduna feedback de la clienți”, a adăugat George Bakopanos.

Scurt istoric Snack Attack

Snack Attack este o companie producătoare și distribuitoare de sandvișuri din România, înființată în anul 1999.

Principalii competitori ai Snack Attack sunt în prezent Gregory’s și, recent intrat pe piața din România, lanțul Subway.

Snack Attack a intrat în insolvență în iunie 2009. După aproximativ trei ani în care s-au depus eforturi pentru reorganizarea lanțului de restaurante, Snack Attack a fost preluat, în vara lui 2012, de Samson Investiţii S.A., parte a grupului Global Eye Investments.

Cu multă încredere în Snack Attack, omul de afaceri grec care conduce Global Eye Investments și care a adus pe piața locală branduri precum Nike sau Burberry – Solomon Mordechai – a preluat în portofoliu lanţul de restaurante.

George Bakopanos este în prezent general manager la Snack Attack, Vans România (parte din Sport Couture SRL) și conduce de asemenea Livingwell. Paralel cu planurile Snack Attack, George Bakopanos spune că în octombrie – noiembrie anul acesta va deschide un magazin oficial Vans în București.

George Bakopanos

snack---aug-1“Inteligența este experiență, pentru care nu există niciun substitut”

George Bakopanos a crescut în Vancouver Canada, lucrează de la vârsta de 15 ani. De la 20 și până la 30 de ani a deținut propriul său restaurant.

“De asemenea, am deținut și operat o micuță cafenea și am lucrat timp de 2 ani ca Food & Beverage Manager la un club privat de tenis. Mutarea în Europa mi-a oferit o nouă perspectivă, deoarece am condus o stațiune în Grecia și un hotel de 4 stele în România, ceea ce mi-a asigurat cunoștințele de care aveam nevoie pentru a înțelege cel mai important aspect al alimentației publice de peste tot: calitatea serviciilor. Nimic nu poate avea un impact mai mare asupra unui business decât un client service excepțional. Motto-ul meu este și va fi mereu «inteligența este experiență, pentru care nu există substitut», aşadar încerc să învăț și să ascult în continuare, cu scopul de a mă dezvolta prin tehnici mai bune de business. Numai experienţa poate face ca cineva să progreseze, nimeni nu s-a născut învățat”, spune George Bakopanos.